-
Hoe haalbaar is een verbod op buitenreclame?
Door het Corona-virus staat de tijd even stil, maar het is niet onze enige crisis. Het klimaatprobleem gold eind vorig jaar nog als grootste crisis ooit voor premier Rutte. Tegelijk worstelen overheden, politie en bedrijfsleven met een vertrouwenscrisis en explodeert het debat over racisme en seksisme. Wie is het volgende slachtoffer? Reclame, want op 25 maart is de Internationale Dag Tegen Reclame. Moeten marketeers zich zorgen maken?
-
Alle reclame de wereld uit
Alle reclame de wereld uit, te beginnen met Amsterdam. Dat schijnt de insteek te zijn van hoofdstedelijk GroenLinks vanwege een discussie over digitale reclamezuilen van JCDecaux. Je kunt natuurlijk van mening zijn dat de wereld beter af is zonder reclame in het algemeen en buitenreclame in het bijzonder. Het is alleen de vraag hoe breed dat wordt gedragen. Tijd voor een heroverweging.
-
Times Square of een verlaten steeg? Het effect van locatie
Ford onthulde begin 2018 het grootste billboard ter wereld (5265 m2) in Madrid. De uitgelezen manier om de boodschap van Ford 'Life is out there, are you?' aan een zo groot mogelijk publiek uit te dragen. Maar, hoe groter hoe beter? Deze gedachtegang blijkt niet voor ieder merk op te gaan.
-
Het effect van buitenreclame: rumour around the Suitsupply-brand
Kledingmerk Suitsupply is niet vies van een beetje provocatie. In zijn campagnes is het merk altijd nadrukkelijk aanwezig met erotisch getinte visuals van mannen en vrouwen. In de laatste reclame-uitingen, onder meer geëtaleerd in de abri’s van JCDecaux, stonden nadrukkelijk twee zoenende mannen centraal. Gevolg: tientallen vernielde abri’s, tienduizenden weglopers van Instagram en een stevige maatschappelijke discussie. Fokke de Jong, CEO en oprichter van Suitsupply: "Het blijft ongelooflijk wat een kus kan veroorzaken."