-
ReclameReview: iedereen lacht bij Pride Amsterdam
Veel aandacht dezer dagen voor de Pride Week in Amsterdam, met als eclatant hoogtepunt natuurlijk komende zaterdag de Canal Parade. Menig bedrijf grijpt dit evenement aan om zich van zijn inclusiefste kant te laten zien, dus ook gastheer Gemeente Amsterdam. In een sferische campagne-video passeren uiteenlopende Amsterdammers de revue, inclusief de beroemde dragqueen Jennifer Hopelezz.
-
Podcast: Vice Media en Virtue: Steph Morrow over het nieuwe agency-model
HelloMasters is de wekelijkse podcast van HelloMaaS, waarbij Louise Doorn spreekt met de huidige en toekomstige leiders in de Nederlandse marketingscene. CEO's en CMO's spreken over de staat van marketing, en de successen én twijfelmomenten uit hun loopbaan. In deze aflevering vertelt Steph Morrow van VIRTUE Amsterdam, het creatieve bureau van Vice Benelux, over de veranderingen van marketing in de global economy, het agency-model, influencer-marketing en teamcultuur.
-
Diversiteit is geen modegril, maar een moneymaker
Diversiteit is geen modegril, maar een onmisbare eigenschap van bedrijven om hun doelgroep in de volle breedte te begrijpen. En daar dus ook meer geld mee te verdienen. Dat laatste wordt door critici vaak vergeten in het diversiteitsdebat. Dit debat kreeg deze week een eigen podium én ranglijst in het reclame- en mediavak, met de lancering van de #Kleurrijke50. Het Diversity Event was een statement dat onze branche écht inclusiever en diverser wil worden. Dat is broodnodig. Een veelkleurig verslag.
-
ReclameReview: emo-multiculti van Plus Supermarkten
De vluchtelingenkwestie is een lastig onderwerp, maar Plus Supermarkten durft het aan om deze thematiek op te voeren in zijn nieuwe tv-commercial. Is het verhaal over de vriendschap tussen Lucas en Ismail een schot in de roos of misplaatst politiek-correct?
-
IncludeNow wil noodzaak aantonen van diversiteit in marketing
Met de diversiteit in het marketingvak is het slecht gesteld. Om daar iets aan te veranderen hebben vier marketingprofessionals in april de stichting IncludeNow opgericht. Daaromheen hangt een community van sympathisanten, die meewerkt aan concrete initiatieven, waaronder een online platform. "Als je niet de taal van alle doelgroepen spreekt, dan verkoop je minder producten."
-
ReclameReview: Jade trekt meer vrouwelijke kandidaten dan Opel
Wat doe je als merk wanneer er steeds maar weer mannen solliciteren op een verkoopfunctie en je toch echt beter wil aansluiten bij het vrouwelijke deel van je doelgroep? Opel deed het als volgt: door zich te vermommen als Jade.
-
Wordt 2018 het jaar van seksloze eventmarketing?
In de sportwereld zijn ze al in de ban. De walk-on girls bij darten, de ronde missen bij de wielersport (Amstel Gold Race en de Ronde van Spanje), en de pitspoezen bij de Formule 1 zijn afgeschaft. Vrouwen mogen niet langer puur als lustobject neergezet worden. Een goede ontwikkeling. Maar dit opent een lastige discussie want wanneer ben je een lustobject? En wat vinden vrouwen er zelf van?
-
Hoe Heineken 150 jaar vrouwenemancipatie door de afvoer spoelt
‘s Avonds laat. Telefoon. “Met wie?” Een krakerige stem aan de andere kant van de lijn. Aletta Jacobs. “Het is hier onder de grond al vochtig genoeg, zonder de tranen die ik moet laten om de nieuwe Heineken-campagne.”
Op televisie zien we commercials, waarin vrouwen vertellen dat ze het leuker vinden als een man iets minder drinkt tijdens het stappen. Hoofdzakelijk gaan de gesprekjes over versieren, iemand mee naar huis nemen, indruk maken. Kortom, over seks.
-
Mobiele telefoon bevordert cultuuromslag, emancipatie en migratie
De mobiele telefoon draagt bij aan sociale en culturele veranderingen in de wereldorde. Dat stelt de Britse filosofe Sadie Plant, die in 1997 met haar geruchtmakende boek 'Zeros +Ones' de geuzentitel 'cyberfeministe' verwierf.