-
Share of search als voorspeller van je marktaandeel
De toekomst van audio, wat doe je als je stopt met je juwelierswinkel en heeft share of search voorspellende waarde? Dit en nog veel meer in deze update van het Nieuws van de Week.
-
Twee dagen Google Marketing Platform Summit, een frisse blik
Tijdens de Google Marketing Platform Summit van afgelopen week in Dublin is kort teruggeblikt op de voorspellingen van 2018, maar ging de aandacht vooral uit naar de vraag "Hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk werken en future-proof zijn?" Een verslag van beide dagen, onder het motto "Connect to Transform".
-
Negen Google-innovaties voor 2019 die je niet mag missen
Google Marketing Live is hét jaarlijkse evenement van Google waar alle professionals van over de wereld bij elkaar komen om kennis uit te wisselen met elkaar. Maar nog belangrijker: Google staat niet stil en blijft zich ontwikkelen als bedrijf. Op het event worden alle nieuwe ontwikkelingen binnen Google gedeeld. Ditmaal ging het onder meer over advertising, Google Shopping, smart bidding en Custom Audiences.
-
Google Facts: over Image Search, Search Console en Mobile-first
De zomer is definitief voorbij en het is dus weer tijd om je bij te praten over alles wat Google in de tussentijd heeft uitgespookt. Van algoritme-updates die de boel in sommige branches toch weer een beetje verstoorden, tot het definitief overstappen op de nieuwe Search Console. Over overstappen gesproken: is jouw website al klaar voor de mobile-first index? In deze update lees je weer wat je afgelopen maand (mogelijk) hebt gemist.
-
Deze features en updates heeft Google in petto voor marketeers en developers
Op 30 en 31 augustus jl. vond in San Francisco de Google Analytics Partner Summit plaats, hét event voor (inmiddels meer dan 500) Google Analytics Partners waar de nieuwste features en product-updates aangekondigd worden. Naast Google Analytics kwamen Google Tag Manager, Data Studio, Optimize & Attribution uitgebreid aan bod. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende tijd.
-
10 tips & trucs voor Google Webmastertools
Google Webmastertools is het gratis hulpprogramma van Google voor webmasters. Maar het programma is interessant voor iederéén die vanuit professioneel oogpunt met een website te maken heeft, of je nou e-commercemedewerker, IT-er of online marketeer bent. Helaas zijn er nog veel online professionals die weinig of nooit inloggen in Webmastertools. Dus heb jij toegang tot Webmastertools van jouw website, maar is het je niet duidelijk wat je er nu mee kunt en heb je geen idee waarom je hier (wekelijks) even naar zou moeten kijken? In dit artikel krijg je alvast 10 goede redenen!
-
Waarom Google mobile-friendly sites voorrang gaat geven
Het Google-nieuws van afgelopen week, in ieder geval in zoekmachinemarketigland, was de aangekondiging dat Google vanaf 21 april 2015 de "mobile-friendliness" van sites zwaarder gaat laten wegen als ranking factor. En daar zijn diverse redenen voor te benoemen. Ik beschrijf er drie.
-
Mobile SEO: sites, tips en tools
Organisch verkeer op desktops loopt terug, maar dat is zeker niet het geval voor organisch zoeken op smartphones en tablets (tezamen "mobile"). 31 procent van alle organische bezoeken kwam uit mobile, gemeten in het eerste kwartaal van 2014 (cijfers uit de VS, via rimmkaufman.com) Eenderde van het totale aantal organische bezoeken is een vrij hoog percentage. Toch zijn er genoeg organisaties die onvoldoende rekening houden met het device van de doelgroep. Er zijn nog te veel gebruikers van smartphones die websites tegen komen die niet voor smartphones ontwikkeld zijn én niet vindbaar zijn in zoekmachines. In dit artikel ga ik in op de mobile focus van Google, de keuzes die organisaties hebben in soorten sites op smartphones, implicaties/tips voor mobile SEO en SEO-tools die ook goed voor mobile toepasbaar zijn.
-
Help! We hebben een penalty van Google (en weten van niets)
Er zijn helaas nog genoeg (SEO) bureaus die de grens van het toelaatbare passeren om op korte termijn betere resultaten te laten zien aan klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van links. We krijgen de laatste tijd regelmatig verzoeken van merken/websites met een penalty van Google, die in het verleden met zulke partijen hebben samengewerkt. Zij hebben vaak geen weet van wat er gebeurd is in het verleden. In dit blog laat ik aan de hand van een aantal voorbeelden zien wat je kunt doen als je een penalty hebt.
-
Optimaliseer je site met Google Webmaster Tools
Als website eigenaar wil je eigenlijk zoveel mogelijk inzicht hebben in hoe je site het doet in zoekmachines. Hoe meer informatie hoe beter toch? Dat begint meestal bij het gebruik van het commando “site:[sitenaam].extensie”. Even kijken wat een zoekmachine precies weet over je site. Maar je wilt meer. En terecht. Maar hoe kom je aan deze informatie? Is het geheim? Moet ik steekpenningen gebruiken? Gelukkig niet. Google biedt alle informatie in een overzichtelijk handig programma: de Google Webmaster Tools.
-
Google laat +1 knop in Analytics en Webmaster tools zien
Zojuist heeft Google op diverse blogs nieuwe rapportages aangekondigd voor de onlangs wereldwijd geïntroduceerde +1 knop. Deze zullen via Google Analytics en de Google Webmaster Tools beschikbaar worden gesteld.
In de Google Webmaster Tools verschijnen de volgende rapporten:
- Search Impact report: dit rapport laat zien wat voor invloed de +1 knop heeft op de doorkliks vanuit de zoekresultaten. Je kunt resultaten met en zonder +1 vermeldingen naast elkaar leggen om goed het verschil te kunnen zien. Dit rapport wordt alleen getoond als je genoeg vertoningen hebt voor de diverse pagina’s.
- Activity report: hierin zullen alle +1’s van jouw site te zien zijn. Dus die vanuit je eigen site geklikt zijn maar ook die vanuit de zoekresultaten zelf aangeklikt zijn.
- Audience report: hierin kunnen we zien wie je site een +1 gegeven heeft, landen, talen en andere demografische gegevens.
En in Google Analytics kunnen we de volgende zien:
-
Wat kun je nu eigenlijk met de nieuwe Webmaster Tools data?
Sinds gisteravond vind je in de Google Webmaster Tools extra informatie in de Top search queries feature (meest uitgevoerde zoekopdrachten). Waar de tool eerst alleen liet zien op welke positie je site gemiddeld vertoond werd voor een bepaalde zoekopdracht, kun je nu veel meer informatie zien. En dat biedt kansen voor SEOers, copywriters en marketeers.
Door op een zoekopdracht te klikken krijg je een gedetailleerd overzicht van het aantal impressions (hoe vaak je site is vertoond voor de zoekopdracht) en de clicktrough rate
(hoe vaak iemand op je zoekresultaat heeft geklikt). Naast deze informatie zie je ook een overzicht van je pagina’s die werden vertoond voor de zoekopdracht.