-
AI en technieken in semantische SEO
We bevinden ons in het tijdperk van voice search, chatbots en met Siri, Alexa en Google Home zijn kunstmatige-intelligentietechnieken en -tools inmiddels uitermate populair in SEO. Kunstmatige intelligentie wordt de ruggengraat van SEO.
-
Zo haal je het maximale uit je Google-campagnes tijdens Black Friday
Het aftellen naar Black Friday is begonnen! Heb jij al nagedacht hoe jij dit jaar het maximale uit alle naderende sales-events gaat halen? Het is inmiddels oktober, tijd om te starten met de inrichting van jouw Black Friday-marketingfunnel. We bekijken in dit artikel de mogelijkheden en toepassingen die Google hiervoor biedt aan de hand twee geclusterde fases (see/think and do). Let’s go!
-
Google haalt merkvoorkeur helemaal overhoop
Digitaal verandert een hoop voor merken en Google loopt daarin voorop. Afgelopen vrijdag vertelden twee onderzoekers van Google hoe ze met simpele manipulaties de merkvoorkeur van consumenten in grote mate wisten te beïnvloeden. Claire Charron en Alistair Rennie spraken tijdens Nudgestock, een online congres over gedragsontwerp.
-
De week van Koot: hey, luister eens!
Deze nieuwsupdate is geheel Covid-19 vrij. Je hoeft er niet je handen voor te wassen. Je kunt hem gewoon lezen in de openbare ruimte of in quarantaine. Dus voor het andere nieuws van deze week is hier is weer de update.
-
De next step in Google-advertenties personaliseren
Met de groei in onlinemarketingbureaus en SEA-specialisten, verdwijnt ook de originaliteit in advertenties die we voorbij zien komen in Google. Het onderscheid in advertenties is ver te zoeken. Als iedereen de zoekterm prominent in de advertentie laat terugkomen, hoe ben je dan onderscheidend? Uiteraard bestaat er een kans dat je kwaliteitsscore lager gaat worden als je van deze methode afstapt. Maar is dat wel zo erg?
-
Featured snippets: waarom willen we ze en hoe targeten we ze?
Sinds de introductie van featured snippets is Google flink aan het experimenteren en wordt het assortiment steeds uitgebreider. De opkomst van voice search speelt daar een belangrijke rol in. Voor SEO-specialisten biedt het een kans om pagina’s die an sich niet goed ranken, toch bovenaan de zoekresultaten te krijgen, zonder al te veel moeite te doen. Maar hoe genereer je nu zo’n rang0-positie en wat is je marktaandeel als je er één hebt gescoord?
-
De nieuwe iconen in Google-zoekresultaten: zo doe je het goed
Google heeft recent een nieuw ontwerp van de mobiele zoekresultaten wereldwijd uitgerold. De twee meest opvallende verschillen zijn dat de betaalde resultaten nu nog moeilijker te onderscheiden zijn van organische zoekresultaten, en dat de organische resultaten nu een icoon tonen naast de website-url. Er is nog niet veel bekend over de kansen die de nieuwe iconen bieden. Hoe kun je de iconen het beste inzetten, zowel technisch als ook als manier om op te vallen?
-
Google Facts: over combineren, check-ins en click share
Afgelopen maand was het relatief rustig aan het Google-front. Dus haal even diep adem, want je hoeft maar een paar dingen te weten deze keer. Tenzij je filmpjes met kinderen in de hoofdrol op YouTube hebt gezet en ineens werd verrast door een uitgeschakelde reactiemogelijkheid. Rapporteren op engagement wordt dan ineens een stuk ingewikkelder. Gelukkig zijn andere upgrades een stuk minder heftig. Lees maar even mee.
-
Google Facts: over emoji’s, errors en AMP
Het nieuwe jaar is begonnen bij Google en de afgelopen maand is er meteen al veel gebeurd. De zoekgigant testte veel opmaak in de zoekresultaten (uiteraard slechts beperkt in Nederland, maar toch) en heeft webmasters ook weer veel nieuwe informatie gegeven over hoe bepaalde issues worden getackeld, zoals Javascript en spamlinks. Het belangrijkste nieuws, relevant voor SEO’s en online marketeers, hier weer op een rijtje.
-
Piekte Black Friday ook in search?
Black Friday is weer achter de rug. Het zoekvolume van de term stijgt elk jaar flink, omdat Black Friday steeds aanweziger is in de media en steeds meer Nederlandse bedrijven meedoen aan het kortingsfestijn. De populariteit en de trends met betrekking tot de zoekresultaten en Black Friday werden al eerder onderzocht, maar hoe zit het met het zoekvolume en de verschillen in rankings?
-
Exacte zoekwoorden: hoe exact zijn ze nog?
Als we het hebben over 'exact match', hebben we het niet over Tinder, maar over Google Ads. Op dit exacte zoeken maakt Google al langer uitzonderingen. Vanaf oktober gaat de techreus hier verder in: ook synoniemen vallen voortaan onder de ‘sterk gelijkende varianten’ van exacte zoekwoorden. Wat betekent deze aanpassing voor adverteerders?