-
Van der Valk: familiegevoel maakt verschil voor klant en medewerker
“Blijf dicht op de werkvloer, zie en hoor wat er speelt”, is de tip die Ab de Bruijn en Ruud van der Valk van Van der Valk Hotels & Restaurants geven om zo klantvriendelijk mogelijk te werken. Een interview met deze twee mannen die hospitality hoog in het vaandel hebben.
-
Nee, die winkels en horeca willen helemaal niet open
Het staat deze week hoog op de lockdown-agenda: maatschappelijke verantwoordelijkheid. Winkels die open willen blijven, worden op die verantwoordelijkheid aangesproken. De afgelopen maanden kwam het concept ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ regelmatig aan de orde, bijvoorbeeld als er iets mis ging in de horeca.
-
Oude regels en wetten schuren in 1,5-metereconomie. Weg ermee!
Ik was vorige week even in de stad. Je weet dat het mag maar je voelt aan alles dat terughoudendheid belangrijk is. De 1,5-metereconomie gaat zijn tol eisen, dat is klip en klaar. Onderzoeken zowel in Amerika als in Nederland wijzen uit dat wanneer de huidige situatie nog zes maanden aanhoudt, de helft van de MKB-werkgevers vreest voor de toekomst.
-
Waarom jij straks je bier vanaf de dansvloer bestelt
Bezoek een doorsnee festival en de plastic munten voeren nog steeds de boventoon. Daar moet verandering in komen, meent Daniel van Drunen. Hij bedacht het mobiel betaal- en ticketingplatform Airchip. Een app waarmee je geld in een ‘wallet’ stopt en van daaruit je biertje betaalt. Maar het gaat verder dan dat.
-
Google Mijn Bedrijf: de nieuwe menu en diensten-optie
Onlangs heeft Google een nieuwe functie uitgerold in Google Mijn Bedrijf: Menu en Services. Deze functie maakt het mogelijk om je menu of diensten direct te laten zien bij je bedrijfsvermelding in Google.