-
Podcast: gesprekken over reclame en marketing in Namarama Show
Copywriter, schrijver en naamexpert Floris Hülsmann (Namarama) neemt je in zijn nieuwe podcastserie De Namarama Show mee in de wereld van marketing, reclame en ondernemerschap. Hij voert gesprekken met uiteenlopende personen, van reclamebureau-directeuren tot ondernemers met slimme plannen. Luister op Marketingfacts zijn interview met merk-expert Andy Mosmans.
-
Cultureel ondernemen volgens Van Gogh Museum en Concertgebouw
De wereld van kunst en cultuur versus de wereld van ondernemerschap en geld: hoe passen deze twee uitersten bij elkaar? Ronnie Overgoor in gesprek met de directeuren Axel Rüger (Van Gogh Museum) en Simon Reinink (Het Concertgebouw) over cultureel ondernemerschap. "De collectie is niet grenzeloos belastbaar, dus kijken we naar nieuwe media."
-
Succesvol ondernemen volgens Oot Granola’s Valentine van der Lande
Zeg vaker nee dan je lief is, bezuinig niet op je kern en besteed aandacht aan de belangrijke details. Dat zijn een paar van dé ondernemerslessen van Valentine van der Lande, oprichtster van Oot Granola en ervaren ondernemer.
-
Waarom investeert Ace & Tate in fysieke winkels?
Ace & Tate timmert als webwinkel voor brillen enorm aan de weg, maar groeit met name in de fysieke winkelstraat. Met dank aan een competitief aanbod: montuur, glazen op sterkte en een strak design voor nog geen honderd euro. Jaarlijks gaan er honderdduizende brillen over de toonbank. Het vijf jaar oude bedrijf opent winkels kriskras door Europa. Waarom investeren in retail? Remy Ludo Gieling (Sprout) in gesprek met oprichter Mark de Lange. "We zijn nog steeds digital-first."
-
Vijf ondernemerslessen van Patrick Kicken
Hij heeft ruim twintig jaar lang radio gemaakt en zorgde voor zijn eigen visitekaartjes door, via allerlei sociale kanalen, zeer actief zijn eigen programma’s te delen. Wat kan hij de (jonge) generatie podcasters meegeven vanuit zijn ervaring van toen en nu? Vijf ondernemerslessen van social entertainer en podcaster Patrick Kicken.
-
Van Tesla naar Hesla: waterstof heeft de toekomst
Het Groningse bedrijf Holthausen Clean Technology verwierf wereldfaam met de Hesla, een omgebouwde Tesla die op waterstof rijdt. Met als groot pluspunt: de auto rijdt duizend kilometer in plaats van 350. “Ik wilde bewijzen wat je met waterstof kunt doen en dat het echt toegevoegde waarde heeft, omdat je meer kilometers kunt maken dan met batterijen. Ik heb de accu’s er niet uitgehaald, maar waterstof ingebouwd. Ik heb laten zien dat het geen strijd is tussen elektrisch batterijen en waterstof elektrisch, maar dat het kan samenwerken”, aldus waterstofdeskundige Max Holthausen.
-
Epidemic Sound gooit het muziekmodel om
De muziekindustrie is de afgelopen jaren enorm veranderd. Er zijn verschillende verdienmodellen, maar die zijn vaak niet al te gunstig voor de muzikant. Hoe zorgt het nieuwe ecosysteem van Epidemic Sound voor een eerlijkere betaling van componist en artiest? Over deze oplossing en andere digitale muziekontwikkelingen praat Ronnie Overgoor met Sietsze Rademaker van Epidemic Sound Benelux en Frankrijk.
-
Ondernemerstips van Kalo Bagijn (BinckBank, Brand New Day): “Creëer als challenger een vijand”
Zoek een vijand! Dat advies krijg je als beginnend ondernemer van Kalo Bagijn, oprichter van BinckBank en pensioenbank Brand New Day. Dat stimuleert en zet de boel op scherp. Maar wie is dan in werkelijkheid zijn aartsrivaal?
-
Harald Swinkels: van NLE en Loden Leeuw naar commerciële film-business
Jarenlang was Harald Swinkels de luis in de pels van de Nederlandse energie-giganten, maar sinds de verkoop van zijn bedrijf NLE – voor een slordige 200 miljoen euro – gaat hij zijn droom achterna: de Nederlandse film-business op z’n kop zetten en een eind maken aan de subsidie-zucht en de middelmaat van de Nederlandse film.
-
Sam van Tol (Correctbook): “Ik wil iets goeds doen”
De tweeëntwintigjarige Sam van Tol lijkt een geboren ondernemer. Al van jongs af aan wist hij dat hij een eigen onderneming wilde starten. Dus ging hij de strijd tegen analfabetisme aan. Hij analyseert wat er in ontwikkelingslanden nodig is en zoekt naar een oplossing. Van Tol: "Ik wil ondernemen met een sociaal doel. Ik wil iets goeds doen."
-
Marketing is te modieus geworden
We maakten de afgelopen jaren kennis met het idee dat Red Bull zou gaan denken als een uitgever, Sinek nam ons allemaal mee met de why van Apple en ik las deze week dat de consument klaar was met traditionele onlinemarketingcampagnes. Het is de eerste keer dat ik de frame 'traditioneel' en 'onlinemarketingcampagnes' in één regel tekst zag staan. Online kan nu dus ook al traditioneel zijn. Nike had volgens datzelfde Emerce-artikel het antwoord al klaar met de opzet van een zelfonderhoudend ecosysteem voor ‘branded interactions’. Afgezien van het feit dat ik moeite heb te begrijpen wat een dergelijk ecosysteem betekent, is er ook iets anders aan de hand.
-
Hoe David Goliath verslaat: soms is de beste marketeer geen marketeer
Op dinsdag 18 februari organiseerde het Platform Innovatie Marketing (PIM) bij de Nederlandse Energie Maatschappij een inspiratieavond rond het thema 'de marketing van startups en challengers'. De avond leverde veel nieuwe inzichten op en zette menig ervaren marketeer aan tot het herzien van zijn of haar marketingstrategie. In dit verslag een samenvatting van de avond met inzichten van Picnic, De Vegetarische Slager en Bierbrouwerij Ketelbink.