-
Zes tactieken die je kunt leren van Google’s privacy-knoppen
Het lijken twee simpele knoppen in de alom bekende huisstijl van Google: 'Andere opties' versus 'Ik ga akkoord'. Ogenschijnlijk gelijkwaardig laten ze een vrije keus aan jou als gebruiker. Maar helaas. Dat is niet zo. De knoppen van Google beïnvloeden je. Subtiel en onbewust. Dit zijn de zes beïnvloedings- en nudging-tactieken die Google toepast en die je als marketeer ook zelf kunt toepassen.
-
Usability testen: de beste resultaten met deze aanpak
Het testen van websitegebruiksvriendelijkheid zou bij elk bedrijf met een website – met enigszins interessante bezoekersaantallen – hoog op de to-do lijst moeten staan. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om goede usabilitytesten op te zetten. En daarbij: de resultaten uit een usability-onderzoek leiden vaak niet tot directe verbeteringen, want dat ligt toch wat genuanceerder. Met een aantal fundamentele vragen voorkom je dat je onbruikbaar onderzoek uitvoert en zorgt de usabilitytest voor resultaten waar je wat aan hebt.
-
Breekt conversie-optimalisatie voor B2B door in 2018?
Het vakgebied conversie-optimalisatie (CRO) kent een sterke traditie van mooie businesscases en awards. Het meetbare succes, gekoppeld aan kennis over consumentengedrag, heeft vooral voor e-commerce en travel mooie voorbeelden opgeleverd over hoe bureaus nog relevanter kunnen zijn voor hun klanten en daarmee een positief effect op de winst hebben. Wanneer volgt de doorbraak in het B2B-segment?
-
Zo meet je in Google Tag Manager wat je bezoekers wel en niet zien op jouw website
Wat bezoekers van je website zien, of juist niet zien, is vaak een ondergeschoven kindje. We optimaliseren onze content zo goed mogelijk met opvallende CTA’s, duidelijke formulieren en A/B-testen de buttons om tot de perfecte variant te komen. Maar wat heeft dat voor nut als deze elementen niet zichtbaar zijn voor bezoekers? Meet de zichtbaarheid van jouw website-elementen met de Zichtbaarheid van element-trigger in Google Tag Manager.
-
Op de groei: design, chaos en fractals
Soms kom je opeens van die pareltjes tegen op Netflix. Het overkwam mij met de BBC-serie The Code: een driedelige documentairereeks waarin Marcus du Sautoy vertelt over hoe cijfers ons leven regeren (en dan niet beurs- of winstcijfers, maar wiskundige en natuurkundige formules.) Ik werd met name gefascineerd door twee codes – de chaostheorie en fractals – omdat die, al zou je dat niet direct zeggen, alles te maken hebben met (web)design.
-
Maarten’s Eureka-inzicht: zien wat mensen níet doen
Een tijdje geleden mocht ik werken met Maarten. Hij is het type: ik sta open voor alle goede ideeën, zolang de cijfers maar bewijzen dat het idee ook daadwerkelijk goed is. Maarten is dol op analytics. En gelijk heeft 'ie. Daar waar in de broadcastwereld nog steeds menig besluit op basis van onderbuikgevoel en persoonlijke reputatie wordt genomen, is meetbaarheid misschien wel de grootste kracht van online: funneloptimalisaties, SEO, a/b-tests, usability: verbetering valt altijd met cijfers te onderbouwen.