-
Hoe bied je met een AR-app meerwaarde aan de consument?
Door aanhoudende investeringen van bedrijven als Microsoft, Facebook en Apple komen er steeds meer AR-toepassingen voor consumenten. Veel merken en bureaus zetten dan ook in op Augmented Reality of vragen zich af wat ze hiermee moeten. Goede voorbeelden: AR als basis voor een ‘try before you buy’-ervaring of de populaire game Pokémon Go. Maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk. Wat voor soort AR-apps zijn er en hoe kunnen ze meerwaarde bieden aan de consument?
-
Future jobs waarop je straks kunt solliciteren
Vergelijk de vacatures van nu eens met die van tien jaar geleden. Zeker weten dat je in de archieven van 2009 geen UX-copywriters, XR-designers en Design Sprint Facilitators tegenkomt. De arbeidsmarkt verandert snel door de exponentiële ontwikkeling van technologie. Wat betekent dat voor jou als vakspecialist, welke vaardigheden worden belangrijk en wat zijn de beroepen van de toekomst? We blikken vooruit met drie voorbeelden van future jobs.
-
Podcast: Avinash Changa over de kansen van Virtual Reality
In deze aflevering van podcast-serie De Namarama Show gaat copywriter en naamexpert Floris Hülsmann in gesprek met Avinash Changa, VR-expert en ondernemer. Wat is de toekomst van Virtual Reality? Welke mogelijkheden komen er nog? Is het een geschikt instrument voor marketing?
-
Web Summit leert: generalist is uit, specialist is een held
Mijn eerste jaar Web Summit. Een beetje bleu stapte ik binnen, tegelijk met zeventigduizend mensen. Overweldigend en fantastisch. De sfeer, sprekers, ontwikkelingen en verhalen en heel Lissabon dat in het teken stond van dit congres. Een belangrijk inzicht: je kunt je volledig gek laten maken door alle technologie, maar maak een keuze en specialiseer je daarin. Focus! Vijf tips om te delen.
-
DMEXCO 2018: zeven takeaways voor elke marketeer
Afgelopen week stond ik op DMEXCO, de grootste technologiebeurs voor marketeers in Europa. In een volle Koelnmesse konden beursbezoekers zich laten inspireren door de nieuwste vindingen van techneuten en de laatste inzichten van marketinggoeroes. In zo’n omgeving kan ik het niet nalaten om ondanks mijn drukke schema als standhouder even een ronde langs de velden te maken. Wat zijn de belangrijkste takeaways van deze belangrijke vakbeurs?
-
Zelf knutselen met Virtual Reality als Lego-blokje
Software en electronica met een focus op virtual reality. Dat is waar Horus zich mee bezighoudt. Het bedrijf, gevestigd in Bedum (Groningen), telt zo’n 30 medewerkers. "Specialisten die het liefst net iets extra’s doen waar wij als team wat zwakker in zijn. Op die manier vind je de juiste mensen als puzzelstukjes. Dat werkt ook voor programmeurs heel motiverend: dat je niet alle kennis bij één of twee mensen hebt, maar dat je met z’n allen veel kunt”, aldus CEO/CTO René Bolhuis. Met resultaat: de Horus-technologie wordt wereldwijd verkocht.
-
De realiteit van virtual reality-advertenties
Virtual reality (VR) raakt steeds meer verweven in onze maatschappij. Het wordt niet alleen ingezet voor entertainment, het wordt namelijk ook gebruikt voor recruitment, medische doeleinden, onderwijs en sinds vorige week maakt zelfs de politie er gebruik van. Merken zijn al een paar jaar bekend met VR en hebben het als advertentietool in hun communicatiestrategie opgenomen. Maar in hoeverre zijn VR-advertenties eigenlijk effectief voor je merk?
-
Doorbraak in medische toepassing van virtual reality
Wie denkt aan virtual reality, denkt al snel aan achtbanen, racebanen of ander spannend entertainment. Maar het kan ook anders. InMotion VR werkt al vijf jaar aan praktische toepassingen in de fysiotherapie. "Je kunt VR gebruiken om mensen te stimuleren in de virtuele wereld bewegingen te maken die ze in de echte wereld misschien niet zouden maken, omdat ze dan geremd worden door angst of pijn. In VR verdwijnt die grotendeels", aldus oprichter Gert Jan Brok.
-
Van hype naar trainingen: virtual reality als krachtige tool
Een paar jaar geleden was virtual reality de grote hype. Inmiddels is de storm wat geluwd, maar dat wil niet zeggen dat er geen interessante dingen meer gebeuren met VR. Zo werkt Warp Industries uit Delft aan een wereldwijd platform, waarmee gebruikers zelf trainingsvideo’s kunnen maken. “Goede VR maken is best moeilijk. Die realisatie heeft ons gebracht naar de vraag: hoe kunnen we het makkelijk maken?” Adriaan Rijkens, co-founder en CTO van Warp Industries, vertelt.
-
De week op social: Facebook lanceert (weer) Snapchatkopie, een 360-app en test vind-ik-niet-leukknop
Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel. Met deze week: Facebook lanceert Messenger Day, een 360-app, een test voor een vind-ik-niet-leuk-knop in Messenger, een label voor nepnieuws en voegt geavanceerde statistieken toe aan Business Manager. Verder rolt een nieuwe Hangouts uit, voegt LinkedIn nieuwe zoekfilters toe aan Sales Navigator en introduceert Google een intelligente video-api.
-
Michiel Frackers (Jaunt VR): “In de komende 5 jaar zijn 4 miljard telefoons geschikt voor VR”
Michiel is een internetondernemer van het eerste uur. In 1993 begon hij met de eerste plannen voor het latere Planet Internet, een van de eerste internetproviders van Nederland. Zijn cv kent daarna vele ondernemingen en initiatieven, waaronder Bitmagic, Small Media Group en 925. Vandaag de dag heeft VR Michiel gegrepen. Als het aan Michiel Frackers ligt, heeft virtual reality de toekomst en zullen radio, tv en internet plaatsmaken voor 3D-simulaties. Zijn bedrijf Jaunt Virtual Reality maakt een 3D virtuele realiteit in HD.