Telegraaf belangrijke nieuwsbron voor directie en C-level

Met een bereik van 45% onder alle zakelijke beslissers in Nederland, voert De Telegraaf de lijst aan bij directieleden (45%) en C-level executives zoals CFO's (63%) en CEO's (50%).

19 september 2024, 08:00 475 x gelezen

De Telegraaf bereikt bijna de helft van de zakelijke beslissers in Nederland. Uit door het Nationaal Media Onderzoek (NMO) gepubliceerde cijfers van de Decision Makers Survey (DMS 2024), blijkt daarnaast dat het dagbladmerk het hoogste mediabereik heeft onder directie, meldt Mediahuis.

Met een bereik van 45% onder alle zakelijke beslissers in Nederland, voert De Telegraaf de lijst aan bij directieleden (45%) en C-level executives zoals CFO’s (63%) en CEO’s (50%). Daarnaast heeft het nieuwsmerk ook een indrukwekkend bereik van 47% onder zakelijke beslissers in het midden- en kleinbedrijf (MKB), dat tweederde van alle decision makers vertegenwoordigt.

Telegraaf belangrijke nieuwsbron voor directie en C-level

‘De Decision Makers Survey onderstreept opnieuw onze leidende positie als nieuwsmerk, zowel binnen het bedrijfsleven als de maatschappij. Het onderzoek bevestigt onze invloed onder zakelijke doelgroepen, met een sterke vertegenwoordiging onder directieleden, C-level executives en het midden- en kleinbedrijf (MKB). Hiermee bieden wij bureaus en adverteerders ongeëvenaarde toegang tot deze belangrijke doelgroepen’, licht Boaz Shkolnik, Director of Advertising bij Mediahuis, toe.

Decision Makers Survey

De Decision Makers Survey (DMS) maakt onderdeel uit van het Nationaal Media Onderzoek (NMO) en is gericht op het mediabereik onder de specifieke doelgroep Decision Makers (populatie: 967.000). Het wordt gebruikt voor de planning van B-to-B-communicatie. Nieuw zijn de C-level functies in diverse bedrijven en branches die nu ook binnen DMS zijn vertegenwoordigd. DMS is een single-source onderzoek waarin het bereik van print- en digitale replica’s, websites, apps, radio en televisie wordt gemeten.

Over De Telegraaf en Mediahuis

‘De Telegraaf, onderdeel van Mediahuis, is een van de meest invloedrijke en gelezen kranten in Nederland. Met een sterke focus op nieuws, economie, politiek en cultuur, biedt De Telegraaf haar lezers actuele en relevante informatie. Het dagblad staat bekend om zijn uitgebreide verslaggeving en diepgaande analyses, zowel in print als digitaal. Met een merkbereik van 7,8 miljoen, is De Telegraaf een toonaangevende speler in de Nederlandse mediawereld en een belangrijke bron van nieuws en inzichten voor zakelijke beslissers en het algemene publiek.

Mediahuis is een van de grootste Nederlandse mediabedrijven met sterke merken als De Telegraaf, Vrouw, Privé, Autovisie; regionale dagbladen (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander) en digitale merken Dumpert, Metro, Manners, NSMBL, Famme, Bedrock, Want, Culy, J/M Ouders, GroupDeal en Speurders. Mediahuis gelooft in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media. De relatie met de klant staat centraal bij iedere strategische keuze. Voor adverteerders is Mediahuis een creatief en strategisch partner; met totaaloplossingen waarbij strategie, creatie, data en bereik worden gecombineerd.’
(bron: Mediahuis)

Peter van Woensel Kooy is een bevlogen en creatieve schrijver die ook wel het wandelend geheugen van adverterend Nederland en van MarketingTribune wordt genoemd, waar hij al in 1996 - in deeltijd - aan boord kwam. Peter werd door hoogleraar Giep Franzen geïnfecteerd op de UvA met het merkvirus en is sindsdien zowel journalistiek als in de praktijk met marketing en creatie in al zijn facetten bezig. Als schrijver en als ondernemer. Omdat het vak zoveel verandert, de middelen en de mensen zelf, blijft marketing hem fascineren. Is sinds september 2013 ook eindverantwoordelijk voor online platform Food & Retail van MarketingTribune. Peter schreef spraakmakende verhalen over Unilever dat in algen als grondstof stapt, over knappe ondernemers verantwoordelijk voor merken van Ajax tot Coca-Cola, van Pabo en WC-Eend tot Zeezout van Baleine. Waarbij juist ook de kleinere en nieuwe vechtmerken zijn belangstelling hebben. Reikt sinds 2003 met Lode Schaeffer voor MarketingTribune jong talentprijs De Gouden Zaag uit. Daarnaast was hij zelf creatief actief voor ondermeer de merken Coke en P&G, publiceerde o.a. in VN, HP, NRC, Lebensmittelzeitung en Werben&Verkaufen; en vertegenwoordigde Nederland meermaals in de Epica jury te Parijs. Is erelid van IAA en van de Vrienden van het Vondelpark, in welke hoedanigheid hij de beroemde ooievaar terughaalde naar het park. Pas op: is tevens actieve karateka. Zijn thematiek online: de magie van merken en marketing. En waartoe die leidt, of juist niet!

Categorie
Tags

Plaats reactie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!