YouTube Shorts (new features): hoe korter hoe beter?

De updates betekenen voor marketeers waarschijnlijk dat YouTube Shorts een nog belangrijker platform wordt voor contentdistributie en merkopbouw. Doel? Flexibiliteit in contentcreatie zonder dat het de kern van korte, pakkende video's verliest.

7 oktober 2024, 10:49 1774 x gelezen

YouTube heeft nieuwe features voor YouTube Shorts aangekondigd, gericht op zowel gebruikers als creators. Dit maakt deel uit van hun strategie om beter te concurreren met (vanzelfsprekend) TikTok en Instagram Reels. De koplopers op het gebied van korte video’s.

 

 

Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid voor creators om video’s te ‘remixen’ met content van andere YouTube-video’s. Vergelijkbaar met de duet-functie van TikTok. Dit geeft gebruikers de kans om creatief samen te werken en populaire video’s opnieuw te interpreteren. Daarnaast kunnen gebruikers nu langere shorts maken, met een maximale duur van 60 seconden. Doel? Flexibiliteit in contentcreatie zonder dat het de kern van korte, pakkende video’s verliest.

YouTube shorts: hoe korter hoe beter?

Verkoop via video

YouTube gaat ook stappen zetten op het gebied van e-commerce via Shorts. In de aankomende maanden zullen er functies uitgerold worden waarmee creators direct producten kunnen promoten en verkopen via hun korte video’s. Met meer dan 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers heeft YouTube hier een groot potentieel publiek voor.

Een ander nieuw topic is de uitbreiding van advertentiemogelijkheden. YouTube is begonnen met het testen van advertenties in Shorts. Gezien de enorme populariteit van korte video’s, verwachten adverteerders een hogere betrokkenheid, vooral onder jongere doelgroepen.

Profiteren van populariteit

Voor marketeers betekent dit waarschijnlijk dat YouTube Shorts een nog belangrijker platform wordt voor contentdistributie en merkopbouw. De nieuwe tools voor e-commerce en advertenties maken het een aantrekkelijker kanaal voor bedrijven die willen profiteren van de populariteit van korte video’s.

In short (pun intended): YouTube creëert met Shorts steeds meer mogelijkheden voor bedrijven om hun creativiteit in te zetten en een jong, betrokken publiek te bereiken. Met de nieuwste updates verstevigt YouTube zijn positie in de short-form video wereld en is het voor marketeers nog weer een nieuwe tool om in te zetten.

 

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Plaats reactie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!