Wikipedia corrigeert Encyclopedia Britannica

3 oktober 2005, 10:17

De ‘user generated’ online encyclopedie Wikipedia maakt zich sterk voor een verbeterde Encyclopedia Britannica.

Carl Mangold
AI-specialist met de focus op veiligheid bij Carl Mangold

Carl Mangold is een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), met de focus op het veilig en ethisch verantwoord inzetten van deze technologie. In de loop van zijn carrière heeft Carl de evolutie van AI in marketing van dichtbij meegemaakt. Waar AI aanvankelijk vooral werd ingezet om prospects te herkennen en segmenteren op basis van hun klik- en koopgedrag, heeft de technologie zich inmiddels ontwikkeld tot een krachtig middel dat (klant-)communicatie over de volledige breedte kan ondersteunen of zelfs vervangen. Stonden ethiek en privacy altijd centraal bij de toepassing van AI voor geautomatiseerde klantsegmentatie, met de opkomst van generatieve AI zijn veiligheid en betrouwbaarheid nog belángrijker thema's geworden. Carl zet zich in om bedrijven te begeleiden bij het verantwoord implementeren van AI-oplossingen die niet alleen efficiëntie en klanttevredenheid verhogen, maar ook voldoen aan de hoogste ethische en veiligheidsstandaarden. Met zijn diepgaande kennis van AI en zijn toewijding aan veilige praktijken, helpt Carl organisaties de balans te vinden tussen innovatie en verantwoordelijkheid. Zijn werk draagt bij aan het creëren van betrouwbare AI-systemen die zowel de bedrijfsdoelen als de belangen van klanten dienen.

Categorie
Tags

2 Reacties

    Jonathan Marks

    Whilst it is true that Wikipedia is a useful resource, I find that that the editing quality is very variable, especially in specialist areas – such as broadcasting. A couple of articles I tried to write about Dutch broadcasting and broadcasters was removed from the English edition on the grounds that the editor in the US had never heard of these people. He was using Google as his guideline…if it wasn’t popular in Google, these people didn’t exist.

    Having said that, Britannica’s articles on broadcasting are about 10 years out of date.


    3 oktober 2005 om 13:38
    RichardOsinga

    Precies mijn punt, Carl. Wikipedia zit misschien vol met fouten, maar die worden er tenminste uitgehaald (en soms weer teruggestopt). De EB volhardt in haar gedrukte fouten tot mensen gaan geloven dat het echt zo is en denken dat Abraham Bosse in 1601 geboren is ipv 1604.


    4 oktober 2005 om 07:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!