10.000 deelnemers nieuwjaarsduik

10.000 deelnemers nieuwjaarsduik

De Noordzee bij Scheveningen was zaterdagmiddag weer het toneel van de traditionele nieuwjaarsduik. Om 12.00 uur stonden 10.000 durfallen klaar voor een korte hardloopwedstrijd naar de zee.

De meeste deelnemers kwamen na korte tijd terug naar het verzamelpunt, een tent op het strand bij het Kurhaus, voor een warme kop erwtensoep. De weersomstandigheden waren dit jaar erg mild. Op het strand was het ongeveer 10 graden Celsius. In het verleden trotseerden de deelnemers zonder grote problemen temperaturen onder het vriespunt.

Vanwege veiligheidseisen mochten er maximaal 10.000 mensen aan de nieuwjaarsduik deelnemen. Het populaire evenement trekt al jaren duizenden liefhebbers.

De duik is goed voor een donatie van 25.000 euro aan giro 555. Op voorhand had de organisator al bekendgemaakt dat er per deelnemer 2,5 euro zou worden gestort in het hulpfonds. “We betreuren de ramp in Azi? zeer en hopen op deze wijze steun te kunnen betuigen aan alle slachtoffers en hun familie’‘, aldus een woordvoerster van de nieuwjaarsduik.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.