10-15 procent zoekopdrachten bevat spelfouten

10-15 procent zoekopdrachten bevat spelfouten

In maar liefst 10-15 procent van de zoekopdrachten bij Yahoo! (en dat zal bij andere zoekmachines niet veel anders zijn), worden spelfouten gemaakt aldus Yahoo! Search blog. Zeker voor veelgemaakte spelfouten lijkt het dus zinvol om fout gespelde trefwoorden mee te nemen in search engine advertising.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik gebruik google heel vaak alleen puur als spellings checker.

  geplaatst op
 • Spellingchecker

  ;)

  geplaatst op
 • Ik ben over het algemeen niet zo dol op veronderstellingen, zoals: "en dat zal bij andere zoekmachines niet veel anders zijn". Als we de markt van zoekmachine-gebruikers nu eens segmenteren... zou dat niet interessante verschillen kunnen opleveren?

  Daarmee wil ik niet veronderstellen dat Yahoo! gebruikers dom zijn... ik ben er zelf ook één (-;. Het zou best wel kunnen zijn dat de Ilse gebruikers deze "Tien voor Taal"-quiz verliezen (of winnen).

  geplaatst op
 • Grappig dat er onderzoek naar is gedaan. Ik heb een zoekfunctie op mijn site en het valt me ook op hoe vaak er spelfouten worden gemaakt. Soms proberen mensen het opnieuw en spellen ze het woord daarna wel goed en andere keren blijven ze tot 4 x toe het woord verkeerd spellen.
  Maar goed...ik heb ook de neiging om letters om te draaien als ik iets te snel typ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.