Google ook in video ads

Google ook in video ads

Google zal deze week een nieuwe dienst presenteren waarmee video commercials getoond kunnen worden op het Google netwerk, hiermee zet Google de eerste stappen richting televisie reclame.

De video advertenties zullen zichtbaar zijn als een stilstaande image en starten pas nadat een gebruiker op een button klikt. Volgens Gokul Rajaram, director of product management van Google, zullen de advertenties vooral interessant zijn voor adverteerders die met een relatief kleine investering een kwalitatief goede doelgroep met een video commercial willen bereiken.

Interessant aan het betalingsmodel is dat Google de adverteerder zelf laat kiezen tussen betalen per klik naar de website (CPC) of een vast bedrag per 1000 impressies (CPM), terwijl banners via het Google netwerk op dit moment alleen op CPM basis werken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ah, ik had net zelf ook een post geplaatst (inmiddels weggehaald):

  Peter Olsthoorn verwijst vanmorgen naar een artikel in New York Times waaruit blijkt dat Google vandaag start met 'tv-spotjes voor het midden- en kleinbedrijf' oftewel click-to-play video ads voor AdWords. Voorlopig worden deze video-advertenties alleen geplaatst op websites van derden.

  geplaatst op
 • In febrauri testte Google al deze Video Adsense Ads.

  geplaatst op
 • het ligt misschien aan mij, maar ik snap je CPC en CPM verhaal niet;
  de video speelt pas als je klikt.. een view is dan toch gelijk aan een klik?

  en het Google netwerk maakt toch juist gebruik van CPC en niet CPM?? ;)

  geplaatst op
 • @ c. vd berge:

  Het klopt dat de video pas speelt als je op een button klikt. Het CPC tarief waar over gesproken wordt is pas van toepassing als er daadwerkelijk is doorgeklikt naar de website. Citaat artikel: "Advertisers, moreover, can bid either as a price for each time a user clicks on the ad to visit their site or a fixed fee to show the ad to 1,000 users."

  Het Google netwerk maakt zowel van CPC als CPM gebruik bij text ads, voor banners geldt op dit moment alleen de mogelijkheid om op CPM basis te werken.

  geplaatst op
 • Het klikratio zal ongetwijfeld (tijdelijk) wat hoger ligggen bij dergelijke ads, maar iemand al iets gevonden over de resultaten in termen van verkoop bij dergelijke ads?

  geplaatst op
 • Kijk voor een veel uitgebreider interview en meer analyse over de mogelijkheden naar het interview met Rajaram naar AdAge: http://www.adage.com/mediaworks/article?article_id=109419
  De experts uit de VS geven aan dat enig testen met de dienst wel verstandig is, onder meer vanwege het eventuele doorklikgedrag. Google ziet het vooral als voorportaal voor dure TV-campagnes: zet een paar verschillende varianten online en kijk welke goed aanslaat bij welke doelgroep.

  geplaatst op
 • nog een interessante aanvulling

  Why Google Video Ads Will Fail

  geplaatst op
 • Inmiddels is er een FAQ beschikbaar.
  http://adsense.blogspot .com/2006/05/video-ads-your-questions-answered_26.html

  Action Denied: Blacklisted Item Found

  Begrijp niet waarom het op de blacklist staat.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.