De blogosfeer in kaart gebracht

De blogosfeer in kaart gebracht

De blogosfeer in kaart gebracht

Eerder deze week vond de 3rd International Workshop on the Weblogging Ecosystem plaats tijdens het WWW congres in Edinburgh. Diverse onderzoekers presenteerden technieken en cases over de aggregatie en analyse van de berichtenstroom in de blogosfeer. Voor geinteresseerden staan de publicaties en samenvattingen van de presentaties inmiddels online (inclusief het eerder genoemde onderzoek naar de mood van de blogosphere) (via: Data Mining).

Twee dingen die me opvallen na het bekijken van de online verslaggeving. Als eerste dat er opvallend veel Aziatische onderzoekers zich bezig houden met data-mining in de blogosfeer. Is dit een inhaalslag van de Aziaten op het Amerikaanse onderzoek (van bedrijven als Intelliseek, Nielsen BuzzMetrics en Umbria)? Of richten we ons teveel op de Amerikaanse markt en vergeten we daarbij te kijken naar de ontwikkelingen in Azie? Een tweede dat me opviel is dat veel van de presentaties gingen over de identificatie van splogs (spam blogs). Blijkbaar is het aandeel splogs in de blogosfeer dermate hoog dat zonder verwijdering van deze splogs een betrouwbare analyse onmogelijk is.

Iemand toevallig aanwezig geweest in Edinburg? Wellicht dat ik er volgend jaar bij kan zijn tijdens International Conference on Weblogs and Social Media (ICWSM-2007) in Colorado, VS.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Marco, ik kan mij wel een kapstok bedenken waarom we daar naar toe zouden moeten gaan ;-)

    geplaatst op
  • Ik kan me inderdaad ook wel iets bedenken ;-) Maar snel eens die afspraak maken!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.