Philips neemt RSS platform Febber in gebruik

Philips neemt RSS platform Febber in gebruik

In de discussie over de RSS-feed in 9292ov.nl gaf Ronald Kleverlaan van Febber al aan dat ze voor Philips een RSS-platform hebben ontwikkeld dat verschillende interne systemen geschikt maakt voor RSS. Ronald vertelde dat Febber een dedicated systeem is dat RSS en podcast feeds creëert, zonder dat daarvoor aanpassingen nodig zijn aan de bestaande systemen. Op verzoek stuurde hij mij een korte beschrijving van wat ze nu precies hebben ontwikkeld voor Philips.

Intern hosten zonder extra belasting servers
Philips wilde een rss-platform dat intern gehost kan worden, zonder dat het hun servers extra belast als een feed veel wordt opgevraagd. Febber draait op een interne server en werkt buiten alle bestaande systemen om. Alle feeds hebben eenzelfde type url waardoor het eenvoudig is om de feeds op één locatie beschikbaar te stellen. Daarnaast wilde Philips niet afhankelijk zijn van externe services voor het creëren van gebruikersstatistieken, ook hiervoor was interne hosting nodig.

Een afdeling van Philips kan een rss of podcast feed al binnen een paar dagen op de website aanbieden. De feed staat dan op de verschillende onderdelen van de site en wordt automatisch getoond op de RSS overzichtspagina (http://www.philips.com/rss) en de RSS sitemap (http://www.rss.philips.com/sitemap).

Abonneren op zoekwoord
Febber verzorgt niet alleen de rss-feeds van nieuwsberichten binnen Philips, maar heeft ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde zoekresultaten aan te bieden. Na het uitvoeren van een zoekfunctie in een zoekmachine kan hiervan een persoonlijke feed worden gemaakt die de gebruiker via RSS op de hoogte houdt van alle (nieuwe) informatie. 

Content Syndicatie
Met Febber is het verder mogelijk om e-shops up to date te houden door middel van content-syndicatie. Febber zorgt dat de productinformatie vanuit de catalogussystemen worden omgezet naar feeds, die binnen de e-shops getoond kunnen worden.

Klinkt goed, wellicht dat ik binnenkort eens een demo kom bekijken Ronald!


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Marco, je bent van harte welkom!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.