De jongste internetmiljonairs van Nederland

De jongste internetmiljonairs van Nederland

Op dit moment ligt de “Quote 500 junior” in de winkel. Wie hebben hun geld te danken aan internet? Op plaats 17 komen we Joost Romeijn tegen, oprichter van GoGo tours, dat via internet reizen verkoopt. Zijn vermogen bedraagt 25 miljoen. Jouk Pleiter, oprichter van Backbase staat op de lijst voor de helft: 12 miljoen. Backbase is gespecialiseerd in Ajax.

Kalo Bagijn zien we terug op 22. Hij is de oprichter van Binck, de discount internet broker. Stef Norden doet het leuk met 16 miljoen op plaats 24. Hij was grootaandeelhouder van Bookings.com voordat dit door Priceline werd gekocht. Rene van Mullem komt binnen op plaats 28 met 12 miljoen. De oprichter van marktplaats.nl is nog steeds “heel blij” dat hij 5% van het bedrijf aanhield toen hij het jaren geleden verkocht. Die 5% was “goud” waard toen eBay de handel kocht. Patrick Terwee van TheHun vinden we terug op 33 met 12 miljoen.

En: er zijn nog 5 internetmiljonairs op de lijst te vinden, waaronder Kees Zegers en Jan Peter Cruiming. Bezoekers van Marketingfacts kennen vast nog meer Nederlandse internetmiljonairs. En: wie gaat er zeker miljonair worden?


Geplaatst in

DelenEr zijn 30 reacties op dit artikel

 • Per email krijg ik diverse mogelijke miljonairs door: de oprichters van Geenstijl? Femme Taken van Tweakers? Boris Veldhuyzen van Zanten?

  geplaatst op
 • Hoe zit het eigenlijk met jou, Jeroen? Hoeveel RSS-initiatieven moet je nog aan De Heus verkopen voordat je ook in de Quote belandt? Weet ik meteen hoeveel Feeders ik nog moet baren om met mijn p*k in het zand te kunnen gaan zitten. :-)

  geplaatst op
 • Inderdaad, zet de jongens van Tweakers ook maar op het lijstje.

  Jongens van Geenstijl verwacht ik eerlijk gezegd niet; Telegraaf heeft 'slechts' 40% van de aandelen overgenomen en als ze daar miljoenen voor zouden hebben ontvangen dan heeft de Telegraaf toch iets verkeerd gedaan.

  Behoort Boris nog tot de nieuwe generatie van internetmiljonairs? Samen met mensen als Michiel Frackers zou ik hem tot de vorige generatie rekenen ;-)

  Wel een interessant lijstje overigens!

  geplaatst op
 • Miljonair met RSS? Volgens mij onmogelijk. Ofschoon, als partijen 100 miljoen investeren in RSS, moet er toch iemand rijk gaan worden met RSS?
  http://www.siliconvalleywatcher.com/mt/archives/2005/06/were_off_to_the.php

  geplaatst op
 • Wie ik overigens in het lijstje mis zijn de oprichters van de webhosting providers vuurwerk internet en interlab: Bo de Visser en Roger Heykoop. Vuurwerk is in 1999 voor rond de 20 miljoen euro cash verkocht aan Versatel.

  geplaatst op
 • Vergeet de oprichter(s) van relatieplanet.nl en lexa.nl niet....

  geplaatst op
 • Vergeten we Marco Derksen ook niet............

  geplaatst op
 • Haha, was dat maar waar. Nee, deze jongen moet nog steeds hard werken voor de kost (wat ik overigens met plezier doe)!

  geplaatst op
 • Allemaal mooi en aardig en soms een grote eyeopener maar waar is dat 'junior' en 'jongste' nu op gebaseerd?

  Volgens mij zie ik toch een aantal namen van 30-ers voorbij komen en al voel ik mezelf nog jong, 30+ is toch niet echt jeugdig meer.

  geplaatst op
 • Ben Woldring? Bencom BV

  geplaatst op
 • @Robert-Jan: Je zit helemaal goed hoor!
  @Marco: Ontkennen heeft geen zin: $10.698.625 ;-)))

  geplaatst op
 • Rene van Mullem is een grapjas; vergelijk de cijfers op pcplein.nl eens met deze. Maar goed, als er iemand 10 miljoen voor over heeft mag ie mij gerust bellen ;-)

  geplaatst op
 • Wie is er nu eigenlijk millionair geworden door "ouderwets" producten en/of diensten te verkopen en niet door zijn aandeeltjes aan een grotere haai te venten?

  Het doet me allemaal nog Dotcommerig aan. Get in, get out, see ya. Anders is Internet kennelijk nog niet serieus te nemen?

  geplaatst op
 • henriette en kees van hotels.nl ?

  geplaatst op
 • de boys van Cool Blue B.V?

  (PDAshop.nl, MP3shop.nl, Digicamshop.nl, Memoryshop.nl, Smartphoneshop.nl en GPSshop.nl, PDAshop.be, MP3shop.be, Digicamshop.be....)

  geplaatst op
 • Wat dacht je van de drie oprichters van Clockwork (Paul Mol, Bernhard van Oranje en Menno de Jong)? Zij zijn er in geslaagd om hun hut twee keer te verkopen (!), een keer aan de wolkenridders van Scaramea, en daarna nog eens aan die spekzolen van Ordina... Grote klasse, zeker 7 nullen de man.

  geplaatst op
 • Het aantal unieke bezoekers van Marketingfacts is inderdaad opvallend te noemen voor niet weblog sites is deze juist vrij conservatief. Zie nieuw toegevoegde uitleg over unieke bezoekers op http://www.pcplein.nl

  geplaatst op
 • @ Habbekrats: Ben woldring dus.. geen aandelen in het spel, ja aandelen die hijzelf heeft.

  geplaatst op
 • tweedehands.net wordt beheert door een scholier. Zijn inkomsten komen voornamelijk uit AdSense. Hoeveel hij precies heeft weet ik niet, maar zijn marketingbudget is in ieder geval groot!

  geplaatst op
 • CoolBlue staat ook in de Quote Junior 500, evenals nog een paar hierboven genoemde mensen.

  geplaatst op
 • "Enkel de stinkend rijke landgenoten die niet ouder zijn dan 41 jaar komen voor op de juniorlijst."

  Oh dan hebben we nog ff de tijd dus ;-)

  geplaatst op
 • @Habbekrats

  "Wie is er nu eigenlijk millionair geworden door "ouderwets" producten en/of diensten te verkopen en niet door zijn aandeeltjes aan een grotere haai te venten?"

  Ik weet niet of je dat zo wel kan zien. Het maken en vekopen van een site is op zich toch ook een dienst? En trouwens, ik kan best begrijpen dat iemand zijn site verkoopt voor wat snel geld. Op het moment dat een site populair is, is het verleidelijk om het voor 6 tot 7 nullen te verkopen voordat je verdrinkt in de menigte van mensen die je ideeen imiteren.

  Die 5% die de oprichter van Marktplaats heeft gehouden vind ik toch wel een prachtige zet :)

  geplaatst op
 • Er zijn veel manieren om online geld te verdienen. Het miljonairsmodel vind ik persoonlijk de beste manier om snel veel geld te verdienen

  geplaatst op
 • Het Jeroen,
  Gratis mastermind in Portugal
  Ben nu al een tijd bezig en ben erachter gekomen dat je samen verder komt. Door info te delen kom je verder.
  Wij bieden ons ons appartement gratis aan voor mensen die online geld verdienen en verder willen komen.
  Kan je support hierin zeker gebruiken.

  Groetjes Hans.

  geplaatst op
 • beste mensen,

  het frustreert mij dat ik op dit moment een idee heb, waardoor ik ook in deze lijst zou komen te staan! dat weet ik heel erg zeker. Is er iemand die mij verder kan helpen. een ding verklap ik"....vergelijking.... meer kan ik niet zeggen. ik hoop dat er iemand is die met mij wilt een miljoenen,,,, miljarden idee wilt ontwikkelen, alleen lukt het niet.

  iemand..... verstand van apps, development, www, social media, programming.... let me know.
  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
  0650411555

  geplaatst op
 • Er zijn zoveel mensen die ideeën hebben waar je miljoenen mee zou kunnen verdienen. Zelf loop ik al heel lang met een nieuwe concept van een dating site in me hoofd. Maar de dromers zullen nooit dat getal met zes nullen op hun rekening zien, het zijn de ondernemers die uit eindelijk langs komen rijden in hun rode bolides. Zelf ben ik helaas ook een dromer met de meest briljante ideeën maar mis de ballen en kennis om een ondernemer te worden.

  Ps. Mocht er nog een ondernemer opzoek zijn naar leuke en misschien waarde volle concepten mag hij me altijd mailen.


  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

  Groeten,

  Nico (Een dromer)

  geplaatst op
 • emiel Zeilstra.
  Daar heeft rene' ook nog aan te danken.
  met het meedenken en niet zelf mee aan de haal gaan.
  Via via blaadje aan hem gegeven.
  Hij was nog niet zeker maar hij is ook heel gierig.
  jammer dat er zulke mensen zijn op deze aardbol.

  geplaatst op
 • Doorverkoopplaats.nl is misschien wat voor deze haastige tijd!

  geplaatst op
 • Nick van Beers - grote jongen in e-mail marketing, verdient zijn geld met het vermarkten van e-mail data wereldwijd. Zeer interessant persoon, zeker een plekje waard als je het mij vraagt!

  geplaatst op
 • Beste,Mensen.
  Helaas Speurders is ermee gestopt zonde!
  Wie weet is er iemand die Speurdersplaats.nl wil opzetten.
  Zou dan een betaalbare site moeten worden lekker overzichtelijk.
  Wie o wie zoek een betrouwbare zakenpartner!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.