Mediazaken

Mediazaken

MediazakenIk moet eerlijk bekennen dat ik de afgelopen maanden nauwelijks ben toegekomen het beluisteren van het radioprogramma Mediazaken. Toch is het de moeite waard om een aantal programma’s uit het archief te beluisteren:

Dominique Weesie (Geenstijl) in uitzending van 13 mei (real audio)
Drie jaar geleden richtte hij geenstijl.nl op. Zowel Neerlands populairste als meest omstreden weblog. Onlangs nam De Telegraaf een aandeel van 40 procent in het bedrijf en afgelopen maand kwam het bedrijf in het nieuws door publicatie van delen van geheime papieren van een officier van justitie. Een paar cijfers: de redactie van Geenstijl bestaat inmiddels uit 8 redacteuren die dagelijks 200 nieuwstips van lezers ontvangen.

Bert Wiggers (NU.nl) in uitzending van 6 mei (real audio)
De populairste nieuwssite van het land, NU.nl, heeft deze maand een nieuwe zakelijke nieuwsportal gelanceerd: NU Z. Dit zakelijke zusje van NU.nl brengt nieuws uit twaalf verschillende branches. Met ruim een miljoen pageviews in de eerste weken na de lancering lijkt het nu al een succes. Een gesprek met Bert Wiggers, de directeur van nu.nl.

Laurens Verhagen (NU.nl) in uitzending 15 april (real audio)
De nieuwe hoofdredacteur Laurens Verhagen van de populairste nieuwssite van het land, nu.nl. Gelooft hij in burgerjournalistiek op Internet?


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik vond het een hele zit/wandeling hoor. 't Is toch een beetje Harry Mens niveau, die interviewtjes (en die lullige muziekdeuntjes tussendoor!). Werken daar alleen maar stagiaires? Het lijken bij Mediazaken altijd vooraf geschreven interviews: 'ik vraag dit en dan reageer jij zo.'
  Maar de geïnterviewden mochten hun advertorial in ieder geval weer kwijt...

  geplaatst op
 • Hoe mooi om Fleisch serieus "weplock" te horen zeggen..

  geplaatst op
 • Nee dan dit stukkie radio!
  http://www.radio-online.nl/pivot/entry.php?id=585

  geplaatst op
 • "Een paar cijfers: de redactie van Geenstijl bestaat inmiddels uit 8 redacteuren die dagelijks 200 nieuwstips van lezers ontvangen."

  Inderdaad, een paar cijfers. Twee. Vier zelfs, als je alle cijfers apart telt.

  geplaatst op
 • Vond MZ beter toen Jeroen nog de presentatie deed.

  geplaatst op
 • Mee eens Gijsbregt, en dat sluit ook aan op de reactie van Rene, Jeroen stelde prikkelende vragen en wist bij de gasten vaak interessante uitspraken te ontlokken.

  geplaatst op
 • argh, realmedia. erg jammer, dat gebruik ik niet vanwege er vervelende herinneringen aan dit programma.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.