NS zet nieuw spoorboekje online

NS zet nieuw spoorboekje online

Zelf reis ik dagelijks met de trein en ben daarom dus meer dan nieuwsgierig naar de grootscheepse veranderingen die eraan zullen komen bij NS. Vanaf volgend jaar krijgen intercity’s voorrang, komen er extra spitstreinen en zal een weekend- en vakantiedienstregeling ervoor zorgen dat ‘mijn spoorboekje’ vaak moet wisselen.

Natuurlijk konden ze niet doorgaan met de verouderde dienstregeling om de vertragingsnorm te kunnen halen, maar vrees dat de wijzigingen veel (negatieve?) gevolgen zullen hebben voor de reizigers.

Om na te gaan wat het effect op jouw dagindeling zal zijn heeft NS het nieuwe spoorboekje online gezet. De reden van NS om nu al de nieuwe tijden deels vrij te geven is om de reiziger te laten wennen aan de wijzigingen. Nou, ik ben benieuwd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ik woon aan 't spoor tussen maastricht en heerlen en heb daarom een andere blik op de dienstregeling. Vanaf 2007 komen niet 4 treinen maar 8 treinen per uur langs. Dat zorgt voor veel meer overlast.

  Enkele jaren geleden werd beloofd dat hier een zogenaamde light-rail kwam te rijden. Dit is tot nu toe nog niet verandert, ik hoop dat dit tegelijk gebeurt dat zal de wonden enigsinds verzachten.

  geplaatst op
 • Ik ging altijd met de trein omdat het in de spits sneller was dan de auto. Maar straks gaat mijn reis tijd van 32 naar 51 minuten. En *vermoedelijk* wordt mijn treinkaartje het ook nog eens 4% duurder. Ik moet toch serieus gaan overwegen of ik straks niet de auto ga pakken.

  geplaatst op
 • Ai, een ritje naar Zwolle dat ik wekelijks maak gaat OF later, OF 1 minuut voor 9 -- waardoor mijn Voordeelurenkaart waardeloos wordt... Fijn.

  geplaatst op
 • Mijn treinrit van Tilburg naar Maarssen duurt na de invoering 27 minuten langer. Dat is ruim 40 procent extra reistijd; nu kost me dat 64 minuten. De terugweg duurt 25 minuten langer. Goed werk NS!

  geplaatst op
 • Moet ik nu al nuanceren, dit geldt voor een zondag. Op werkdagen kost het me 6 minuten per dag extra.

  geplaatst op
 • Een stuk beter, eerst 1keer per uur een trein, straks om het half uur. super

  geplaatst op
 • Tien minuten langer reizen met een overstap er in lijkt mee te vallen. 2 minuten om over te stappen, anders ineens 22 minuten reistijd. Maar door de nieuwe planning rijdt alles op tijd... toch?

  geplaatst op
 • hallo ik wil weten hoe laat de snel trein uit schiphol komt van 12:38 weer komt want dan kan ik
  een foto maken van de 4201 als Hij nog rijd

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.