Marketingfacts stuurt spammers het bos in

Marketingfacts stuurt spammers het bos in


Vanaf vandaag is het keihard afgelopen met het zorgeloos toevoegen van comment-spam aan dit weblog. Niet-ingelogde bezoekers zijn, als ze willen reageren op een bericht, voortaan verplicht om een code over te typen van een ‘Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart’-plaatje (CAPTCHA-image). Je kent het wel.

Da’s wat extra gedoe, maar wat ons betreft is het dat waard. De hoeveelheid spam begon irritante vormen aan te nemen. Voor lezers, maar zeker ook voor de arme zielen die alles steeds handmatig moesten verwijderen.

Heb je geen zin om elke keer cijfer-lettercombinaties te typen, dan kun je je onder het motto ‘hoeft niet, mag wel’ aanmelden als lid. Als we alles, maar dan ook alles van je weten, krijg je namelijk een stempel ‘betrouwbaar type’ op je voorhoofd en kun je weer posten als vanouds.


Geplaatst in

DelenEr zijn 20 reacties op dit artikel

 • Goede zaak!

  geplaatst op
 • Inderdaad een goede zaak; nu maar hopen dat dit afdoende is voor de stortvloed aan comment-spam. Alleen vandaag al ruim 50 spamreacties moeten verwijderen :(

  Heb ik het nu goed begrepen dat als iemand iets intikt en de verkeerde code invoert, de reactietekst niet verloren is? Ik heb dat regelmatig op andere blogs en irriteer me daar mateloos aan!

  geplaatst op
 • Heel goed! Wanneer gaan ze dit eens invoeren tegen offline spam... Ik word knettergek van die reclamefolders van Dell en Office Centre (meerdere malen afgemeld, maar blijf ze ontvangen terwijl ik daar niet eens klant ben)

  geplaatst op
 • Grote vraag is natuurlijk waar ik in godsnaam nu aan mijn viagra kan komen ;)

  seriously: fijn dat de zinloze spammerij hier ten einde is. Ik weet uit eigen ervaring maar al te goed hoe bij in populariteit toenemende websites de nadruk op een gegeven moment te veel op werk kan komen te liggen dat niets met de daadwerkelijke 'bedrijfsvoering' te maken heeft. Met deze simpele toevoeging komt er weer een boel tijd vrij voor het echte werk. Geniet d'r van, Marco!

  geplaatst op
 • Tja triest dat dit soort maatregelen genomen moeten worden maar dit lijkt wel een goede oplossing.

  geplaatst op
 • het werkt! heb mij net aangemeld. kreeg vanochtend ineens meerdere mails dat iemand had gereageerd op mijn reacties. maandag=spamdag?

  goede actie om dit middels een inlogsysteem te voorkomen.

  geplaatst op
 • Mooi om te zien dat er een maatregel is genomen om comment-spam te voorkomen. Helaas is het dan ook weer zo dat voor veel spambots de meeste CAPTCHA's geen al te grote hindernis zijn, zie bijvoorbeeld: http://sam.zoy.org/pwntcha/ .

  geplaatst op
 • Arnout, nu maar hopen dat ze Marketingfacts met rust laten.

  Overigens pakken we de spambots ook op andere manieren aan, maar dat gaan we natuurlijk niet zeggen. Je weet nooit wie deze reacties allemaal lezen en wat ze ermee doen...

  geplaatst op
 • En voor de grapjassen die denken handmatig te kunnen spammen, die krijgen vanaf vandaag een leuke verrassing en worden per direct doorgestuurd naar de site van de dag. Vandaag is dat de Zappsite ;-)

  geplaatst op
 • ik vroeg me al af waarom dit nog niet was toegevoegd.. :)

  geplaatst op
 • Nog een verzoekje om commentaar ook als RSS feed beschikbaar te maken

  geplaatst op
 • en het werkt!

  geplaatst op
 • Al die CAPTCHA images bestaan altijd uit 1 plaatje, ik kan me voorstellen dat dit nog wel te omzeilen is.. Als jullie nog last hebben van spam berichten, dan zou ik aanraden om 2 verschillende (misschien wat kleinere) CAPTCHA images naast elkaar te zetten.

  Groetjes Michael

  geplaatst op
 • Was het niet handiger geweest om een artikel te 'locken' na een x aantal dagen? Zeg 30 dagen. De spambots reageren immer op posts die al een hele tijd geleden zijn gemaakt en vrijwel nooit op recente posts. Dit zou dan toch al een hoop spam uit de ban doen? Of hebben jullie de overweging gemaakt dat het kunnen reageren op oudere artikelen meer prioriteit geniet dan het spammen ervan? Wat ik me overigens goed kan voorstellen..

  geplaatst op
 • Hoewel ik de CAPTCHA-functie toejuich hoor... :)

  geplaatst op
 • @Paul: De RSS voor comments is er altijd al geweest, maar weinig gevraagd.

  @jxxst: Het locken is natuurlijk mogelijk, maar comments dicht zetten vind ik eigenlijk niet kunnen op een weblog ook niet na 30 dagen. Hoe gerichter je alleen de spammers kunt pakken, zonder de rest van de bezoekers dingen te ontnemen, hoe beter. Oude postings leveren soms nog weleens reacties op zeker als we met een nieuw artikel, weer linken naar oudere artikelen. Ook plaatsen we zelf soms nieuws als comment bij een oude posting als de nieuwswaarde zelf onvoldoende is voor een nieuwe posting.

  geplaatst op
 • Hoi Marco,

  Welke tool gebruik je eigenlijk hierovor? Is dit onderdeel van jullie blogtool?
  Groet,
  Bastiaan

  geplaatst op
 • @Bastiaan. Het captcha-gedeelte is onderdeel van Expression Engine (blogtool van Marketingfacts)

  geplaatst op
 • Tja.. zo blijf je bezig, heeft idd denk ik wel last van.. nu dus maar afwachten of die CAPTCHA voldoende is. Blijkt dat ze met de meeste CAPTCHA versies op vandaag ook niet echt problemen hebben.

  gr.

  geplaatst op
 • Jullie hadden me ook gewoon kunnen vragen of ik mee wilde stoppen hoor... ;-)

  Met een Captcha red je het over het algemeen wel, een tip is wel om een wat krullender lettertype te kiezen en de letters iets over elkaar heen te plaatsen. Die nu gebruikt worden zijn wel heel makkelijk te cracken met een huis-tuin-en-keuken OCR scanner.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.