Aandacht voor Cosplay in Nederland

Aandacht voor Cosplay in Nederland
,

Naast de Cosplay Show organiseert Mediamatic nu een crash course Cosplay waar je kunt leren hoe een Cosplayer zich kleedt, gedraagt en spreekt.

Cosplay (een samentrekking van costume en play) is een in de jaren ’90 in Japan groot geworden subcultuur waarbij jongeren zich verkleden als een anime-, manga- of videogamepersonage. De laatste jaren verspreidt Cosplay zich ook naar andere landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland. In Japan stimuleren de jongeren met hun gedrag de anime, video- en gamesmarkt. Zo ver zijn we in Nederland nog niet. Wel komen steeds vaker ook ‘westerse’ film- en gamehelden in Cosplay voor.

Cosplayers komen samen op feesten waar het elkaar fotograferen een belangrijke plaats inneemt. Cosplay is in Nederland bijvoorbeeld op Animecon en Abonai te bewonderen. Hard core spelers maken hun kostuums zelf, maar er zijn ook speciale winkels.Bij de iets oudere Cosplayers speelt erotiek ook een rol. Naast de anime- en manga karakters duiken schoolmeisjes en Gothic Lolita’s op.

Het lijkt er op dat de Masters of the Youniverse ook offline gaan…


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ah, de eerste die z'n verloren bericht weer terug heeft gezet; top Antoinette en nogmaals excuses voor het ongemak!

  geplaatst op
 • Hoihoi,
  ik ben Josche Besems
  en ik wil een documentaire maken over Cosplay..
  Ik doe namelijk een audiovisueele opleiding en de opdracht is om een documentaire te maken over het uitgekozen land en het toegewezen onderwerp (bij mij is dat Japan en kleding) nu Cosplay zo hip is in Japan en het ook zo na Nederland komt wil ik dat dus als onderwerp gebruiken en dan vooral het in nederland gedeelte.
  weet iemand die wel geinterviewd zou willen worden in cosplay kleding??
  Ik hoop dat ik snel antwoord krijgen kan..
  alvast bedankt!
  liefs,
  Josche

  geplaatst op
 • Hier heb je een antwoord Josche,
  Ik weet vrij zeker dat de meeste nederlandse cosplayers je dolgraag te woord willen staan, alleen zul je dan wel je vraag opnieuw moeten posten op forums waar de cosplayers komen (zoals het aniway forum). ^_^;;

  Verder nog vragen?

  geplaatst op
 • Ik heb anders ook nog wel een cosplay costuum te koop voor mensen als ze dat willen, met pruik Marktplaats. Zou dol graag zien dat het gebruikt word!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.