Google Analytics nu voor iedereen beschikbaar

Google Analytics nu voor iedereen beschikbaar
Nadat in november 2005 Google Analytics werd gelanceerd (alleen voor selecte groep), maakte Google gisteren bekend dat nu iedereen een gratis account kan aanmaken:
(...) I'm happy to tell you that we've just removed the wait to receive a Google Analytics account. Now anyone with a website can instantly create one for free by simply by visiting google.com/analytics or by clicking on the "Analytics" tab within AdWords. (...)
Via: Ric


Delen

0
0


Er zijn 10 reacties op dit artikel

 • Goed nieuws!
  het was altijd la vervelend om weken te moeten wachten op de goedkeuring..

  Wat ook fijn is: Ik zag zojuist dat mijn Analytics account nu 10 profielen (sites) kan bijhouden in plaats van de eerder 5. Da's mooi, want ik had ze alle vijf in gebruik.. :)

  Elja

  geplaatst op
 • Eindelijk, maar ik had hem net....
  Ik ben eigenlijk benieuwd of het gros van de websitehouders wel deze programma's gaat gebruiken. Het is natuurlijk net iets complexer dan netstat o.i.d.

  geplaatst op
 • Alleen is "Googelen" ]http://www.nu.nl/news/803153/50/Googelen_mag_alleen_met_Google.html] alleen voor Google weggeled[/url]
  Ik vind inmiddels Google een stuk minder positief.... Google begint de nieuwe Microsoft te worden, en Microsoft, met hun steeds openere vorm, steeds meer de nieuwe Google.

  geplaatst op
 • Sinds vrijdag aan de slag met Google Analytics. Oorspronkelijk om de conversie van verschillende AdWord campagnes te meten, maar het lijkt er op dat het ook een heel aardig alternatief voor een uitgebreid (en vaak prijzig) statistieken systeem. Wij hebben ook recentelijk een test gedaan met OneStat, maar op het eerste gezicht lijkt GA erg uitgebreid.

  Iemand tips voor optimaal gebruik van Analytics?

  geplaatst op
 • Ik ben blij dat de versie ook in het Nederlands is, het duurt wel een dag voor dat hij gaat werken,mar dan krijg je ook wat ,ik moet nog veel lezen over alle mogelijkheden, maar grappig vindt ik wel de geografie, dat als je op een rondje klikt er een plaats tevoorschijn komt.
  wel heb ik nu 3 verschillernde tellers en alle drie verschillen ze met de bezoekers en pagevieuws!
  Sjaco

  geplaatst op
 • Ben erg tevreden over Google Analytics en kan het nu ook aan enkele klanten aanbieden die een goed statistieken programma voor hun site willen hebben. top!

  geplaatst op
 • Gezien het feit dat de "exclusiviteit" er vanaf is vraag ik me wel af hoe lang het duurt voordat er een verdienmodel aan gehangen wordt.....

  geplaatst op
 • Wij gebruiken sinds ongeveer 1 maand nu Google Analytics. Ben zeer te spreken over de uitgebreide rapportage mogelijkheden. Tot nu toe gebruikten we WebTrends, maar in feit biedt Google alle functies (en meer) die WebTrends ook biedt.

  Ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor de aanbieders van dure statistieken pakketten. Die zullen een nieuwe, onderscheidende propositie moeten vinden om niet door Google uit de markt gedrukte worden. Zeker bij middelgrote bedrijven die wel aan analytic willen doen, maar daar geen grote budgetten voor over hebben.

  geplaatst op
 • Dag Frans

  Ik heb Analytics ook geinstalleerd in eerste instantie om de conversieresultaten te bekijken maar die zijn er eenvoudigweg niet. Het lijkt wel of die koppeling er gewoon nog niet is. Of werkt het bij jou wel goed?

  Peter

  geplaatst op
 • Ook wij gebruiken Google Analytics voor onze e-commerce website.

  Op zich lijkt het allemaal prima te werken, maar mij valt op dat:
  - ik elke dag de bezoekers- en transactiedata van 23 - 0 uur ‘mis’ in bepaalde rapporten. De volgende dag (24 uur later) staan de ontbrekende data er dan wel juist in. Herkennen jullie dit? Niet alle rapporten vertonen dit fenomeen, dus dit lijkt mij een bugje
  - ik mis incidenteel transactiedata (orders) in Google Analytics, gemiddeld 1 of 2 per dag. Op het totaal is het niet heel spectaculair te noemen, maar waar kan dit mee te maken hebben? Ligt dit aan de cookie-instellingen aan de klantkant? Of hapert Google gewoon op dat moment?

  Mijn vraag aan jullie is: welke goede en slechte ervaringen hebben jullie met Google Analytics?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.