Wat doen al die vrouwen op ANWB.nl?

Wat doen al die vrouwen op ANWB.nl?

Wat doen al die vrouwen op ANWB.nl?Vincent verwijst op de weblog van IN10 naar een onderzoek van Carp naar de digitale generatiekloof. Uit dit onderzoek, dat is gebaseerd op 400 Carp-lezers in de leeftijd van 22 tot 37 jaar, blijkt dat 38,4% nieuwe vrienden heeft gemaakt via het web, 12,4% weet niet wat een weblog is en heeft 3,5% nog een telefoonaansluiting (modem). Heb niet het idee dat het een geweldig onderbouwd onderzoek is maar de resultaten zijn wel grappig. Zo blijkt maar liefst 21,4% van de vrouwen de ANWB-site te bezoeken (tegen 11,1% van de mannen). Vrouwen zijn ook vaker lid van Hyves en alleen mannen kijken naar YouTube-filmpjes. Althans, volgens Carp!


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik denk dat vrouwen voornamelijk de routeplanner gebuiken op de ANWB site.
  Makkelijk te onthouden, sterke en betrouwbare naam. En de kans bestaat dat vrouwen beter (of anders) voorbereid dan mannen op reis gaan.

  geplaatst op
 • Zou het bij mannen ook wel verwachten, je kan tenslotte ook files zien bij de anwb. Ik heb trouwens nog altijd het idee dat Hyves voor breezah-meisjes is, en niet zo zeer voor de vrouwen. Zeker geen CARP vrouwen. Sommige dingen zijn dus toch niet zo zwart/wit als gedacht

  geplaatst op
 • @ radavi: Hyves voor Breezer meisjes klopt niet echt hoor. Hyves begint meer bij studenten en ouder (tot mid 30). Breezermeisjes zitten meer op Sugababes.nl/Superdudes.nl.

  @ ludo: daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben, mannen meer via routenet e.d.

  geplaatst op
 • Bekijk Hyves en je ziet wel degelijk veel Breezer-babes. Voor studenten en ouder? Welnee!

  geplaatst op
 • In de mediakit van Hyves (datum: mei 2006) staat:

  •Momenteel heeft Hyves in totaal 1,7 miljoen Hyvers waarvan 900.000 Nederlandse leden.
  •55% vrouw, 45% man
  •Uniek maandbereik inclusief “passief meekijkend” Nederland is 800.000 uniek.
  •Het aantal actief ingelogde Hyvers is 500.000 per maand.
  •Ongeveer 1 op de 4 jongeren onder de 28 is lid van Hyves (bron: CBS).
  •Gemiddelde leeftijd is 22-23 jaar.
  •Hyvers hebben een bovengemiddelde opleiding genoten (met name HBO/WO).

  geplaatst op
 • Carp is onderzoek-technisch gezien 'goed' bezig de laatste tijd; nu hebben ze onderzocht wat het verschil is van het internetgebruik tussen twintigers en dertigers. Wat blijkt: er is 'n flinke digitale kloof tussen de groepen. Kort opgesomd: Dertigers emailen. Twintigers MSN'en. Bijna driekwart van de twintigers zijn te vinden op Hyves, van de Dertigers 'slechts' 43% . Die doen weer serieus op LinkedIn. Bijblijven dus dertigers! Dump je vaste telefoon (hebben die jonkies allang gedaan), wees 's wat minder serieus met je mail en msn wat vaker. Dan heb je misschien die datingsite ook niet meer nodig. Opnieuw gelezen via de jongens van IN10 (die afgelopen vrijdag een leuk feestje hadden waar ik gruwelijk heb verzuimd; nogmaals sorry Vincent!).

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.