Mooie graffiti

Mooie graffiti
, Carl Mangold

Ik heb echt een vréselijke hekel aan vandalistische stadsvervuiling zoals wildplakkerij en graffiti. Maar deze artiest maakt ‘t wel erg mooi. Letterlijk. (Wellicht een leuk idee voor ‘gesponsorde stadsverschoning’ door Cillit Bang? ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 20 reacties op dit artikel

 • graffiti is met dubbel 'f' en enkel 't'
  dat je het maar even weet

  geplaatst op
 • Echt niet allemaal vandalisme Carl, er is ook hele
  innovatieve graffiti en een heus graffiti research labgraffiti research lab ' dedicated to outfitting graffiti artists with open source technologies for urban communication.

  geplaatst op
 • Ik sluit met bij Antje aan: goede grafitti-spuiters worden vaak ingehuurd om te vermijden dat 'slechte' spuiters een effen gevel komen bekladden. Ik zag dit weekend nog een spuiter overdag aan het werk in een dukke winkelstraat. In opdracht, dat kon niet anders.

  geplaatst op
 • en graffity spreek je niet uit als gravity (Grèvitti) dat betkent namelijk zwaartekracht. Deze muurkunst heet dus grefíetie. Bijna iedereen in Nederland zegt dat fout

  geplaatst op
 • Ik vindt de graffiti van Banksy (Flickr of Banksy.co.uk) altijd wel wat hebben...

  geplaatst op
 • en jij schrijft het fout Harry.
  het is GRAFFITI

  dus.

  geplaatst op
 • Carl, wat is het verschil tussen deze graffiti en dat wat jij beschouwt als vandalistische stadsvervuiling? Over smaak valt te twisten maar over het algemeen vernielt de graffiti artist niets met zijn kunstwerk, hij verandert alleen het aangezicht. (volgens mij richt je eerder schade aan met dat boenen)

  geplaatst op
 • @joep: Ik heb 't drect even verbeterd ;-)

  @ant, Jeroen & 2BFrank: Alles wat met toestemming van de eigenaar van de ondergrond wordt gespoten of geplakt is inderdaad geen vandalisme. Alle andere uitingen, hoe mooi, commercieel of kunstzinnig dan ook, zijn echter wél puur vandalistisch.

  De grap van deze meneer is dat ie helemaal niets zonder toestemming spuit of plakt, hij maakt slechts stukjes van anderman's eigendommen schoon. En daar kan iemand toch onmogelijk bezwaar tegen aantekenen ;-)

  geplaatst op
 • @Kasper: "over het algemeen vernielt de graffiti artist niets met zijn kunstwerk, hij verandert alleen het aangezicht" -> Waar staat je auto? Dan verander ik direct even - met een spuitbusje spotgoedkope Kwantum verf - het aangezicht ervan...

  geplaatst op
 • Zie ook graffiti kunstenaar Banksy (Londen)!
  http://www.banksy.co.uk/menu.html

  geplaatst op
 • hmmm, die opmerking was al gemaakt... ;)

  geplaatst op
 • Carl , ik ben bang dat het resultaat wat zal tegenvallen dus doe maar niet. :-P

  En met die schoenenborstel van je voorbeeld lijkt me ook niet fijn over de motorkap dus ik snap nog steeds het verschil niet. Of is een commerciële uiting geen omgevingsvervuiling omdat het ineens reclame is en geen kunstvorm meer?

  Het ging mij overigens even over de term vandalisme en snap jouw insteek ook wel maar graffiti wordt over het algemeen door de maker beleefd als kunst en niet met vernielzucht als motief (al ervaren de eigenaar en sommige voorbijgangers dat begrijpelijkerwijs niet zo).

  geplaatst op
 • @Kasper: Ergens in 't midden van de internethype zag ik eens een vuil wit bestelbusje, waarop met een schone vinger 'www.wasstraat.nl' was geschreven. Weer 'ns wat anders dan 'ik ben vies' of 'geslachtsdeel', en niet met een schoenenborstel gedaan.

  geplaatst op
 • Wel riskant, de andere graffiti artiesten zullen hier vast niet blij mee zijn ;)

  geplaatst op
 • een vuil wit bestelbusje, waarop met een schone vinger 'www.wasstraat.nl' was geschreven


  Dat is idd origineel, grappig en niet schadelijk maar tevens ook geen graffiti.

  Ik vraag me echter nog steeds af waarom je het voorbeeld mooi vindt, puur qua smaak of slechts door de vorm?

  geplaatst op
 • @Kasper: Ik ben vlak bij België geboren en opgegroeid, en daar zijn 'schoon' en 'mooi' tamelijk uitwisselbare adjectieven. (Als je ongeveer net zo oud bent als ik, ken je wellicht Ivan Heylen's nummer 'Hey, schoon wijveke, ge weet dak a geire zie...' nog wel ;-).

  geplaatst op
 • Aaaah, dat verklaart idd een hoop. Het nummer ken ik idd ook ;-)

  geplaatst op
 • Wie kan mij tips geven over een ERVAREN GRAFFITI tekenaar ???
  Ik ben er nar op zoek voor mijn zoontje,die zijn slaap kamer HEEL APPRT wil hebben.
  Ik hoop op positieve reacties.

  geplaatst op
 • Meer weten over Graffiti? check GraffitiShop.NL

  geplaatst op
 • Zie ook Reversegraffiti.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.