Touroperator voor virtuele werelden als Second Life

Touroperator voor virtuele werelden als Second Life
,

Via we-make-money-not-art kwam ik terecht bij Synthravels het eerste reisbureau waarmee we op een guided tour van virtuele werelden kunnen gaan. Na registratie kun je opgeven welke wereld je wil bezoeken en geef je een tweetal tijdstippen waarop je wenst te vertrekken. De site belooft binnen een paar dagen een afspraak met je te maken voor een guided tour in de wereld van jouw keuze. Ik ben in blijde afwachting van hun uitnodiging. Naast reizigers wordt ook nog naar tourguides gezocht. Synthravels is een in Italie gevestigd initiatief van onder andere een ervaren reisjournalist.

Op zich geen gek idee, aan de hand van een gids meelopen. Sommige mensen geven aan dat het ze te lang duurt voordat ze begrijpen wat de lol is aan een wereld en wat ze er allemaal kunnen doen. Je zou ook kunnen zeggen dat dit ‘gat in de markt’ ontstaat omdat de gebruiksvriendelijkheid van de online werelden tekort schiet.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Interessant concept, zal me zelf ook eens aanmelden!

  We zullen overigens deze week nog veel meer horen over second life. Afgelopen week heeft namelijk Starwood Hotels als eerste hotelketen een nieuw hotel aloft in second life geopend (bekijk vooral ook de video van de making of!) en zal a.s. donderdag het nieuwe bureau Crayon (met o.a. Neville Hobson) zich presenteren in second life. Kom op beide later nog terug!

  geplaatst op
 • Uhm, mijn SL reisbureau 'AmaZingg travels en locations' was er geloof ik toch echt eerder :-) Wij bieden zowel 'guided tours' als op maat gemaakte presentaties en locatiezoektochten voor vooral zakelijke klanten maar ook voor 'residents'. Het klopt inderdaad dat veel bezoekers en residents wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om de wereld van SL te ontdekken. AmaZingg maakt dan ook regelmatig gratis notecards met een divers aanbod van originele locaties in SL. Daarnaast zijn we druk bezig om reisgidsen te maken die meer gericht zijn op een specifiek onderwerp zoals Sport, Winkelen of Romantiek :-D. Jullie zijn welkom voor een tochtje door SL: ik of mijn collega Gwendolyn Kronsage leiden jullie graag eens rond!

  geplaatst op
 • Ligt het aan de gebruiksvriendelijkheid, aan de grootte van de virtuele wereld of aan het gebrek/geduld van gebruikers om virtuele werelden zoals Second Life 'eigen te willen maken'? Ook binnen SL gaan de regeltjes over lurkers t/m ambassadeurs immers op.

  geplaatst op
 • @zing Helaas was ik jouw bedrijf nog niet tegengekomen :(
  Misschien een leuk groepsuitje? De volgende marketingfacts bbq in second life onder begeleiding van AmaZingg.

  geplaatst op
 • @ ant on a mission: haha die kan ik natuurlijk niet op me laten zitten :-) Iedereen is welkom op donderdag 09 november voor een bbq bij mijn reisbureau in Dunnideer! Wie wil, leid ik rond langs een aantal interessante plekken zowel 'leisure' als 'business' (of geef aan wat je graag wilt zien, dan gaan we daar heen). En de liefhebbers kunnen skydiven :-) Nemen jullie drank mee dan zorg ik voor de bbq en burgers :-D IM me even in-world of mail via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Tot ziens!

  geplaatst op
 • Zingg, als je me wat informatie kunt sturen en een korte beschrijving hoe en wat, dan zorg ik dat er een aparte posting komt met de aankondiging van de marketingfacts bbq in Second Life georganiseerd door AmaZingg. Deal?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.