Hoe kunnen we luisteren naar de online conversatie?

Hoe kunnen we luisteren naar de online conversatie?
The New Information Dissemination Cycle
Om een indruk te krijgen waarover wordt geschreven in de blogosfeer, verwijzen we meestal naar gratis tools als BlogPulse, Feedster, Technorati, IceRocket en PubSub.

Voor de meer professionele toepassingen zijn er oplossingen van o.a. Cymfony, IBM, NetRank, Nielsen BuzzMetrics (voorheen BuzzMetrics en Intelliseek) en Umbria.

Deze week werd ik op verschillende nieuwe ontwikkelingen op het gebied van monitoring gewezen: Iemand recentelijk nog andere interessante tools voor het monitoren van de blogosfeer tegengekomen?


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • In november lanceren we wieblogt. Wieblogt toont lezers het wie, wat, waar en wanneer van de Nederlandse blogosfeer. Tijdens het Marketing Information Event presenteren we wieblogt in de workshop 'Blogresearch is watching You' (14 november 16.30) . Je kunt je nu al wel inschrijven voor de beta.

  geplaatst op
 • Hoe heb ik die nu kunnen vergeten Mark ;-)

  geplaatst op
 • PaidContent.org meldt dat Cymfony zal worden gekocht door Taylor Nelson Sofres. Het bericht is nog niet officieel bekendgemaakt, maar wordt snel verwacht. Het nieuws is volgens PaidContent al wel al bekendgemaakt binnen een aantal divisies van TNS.

  geplaatst op
 • Hieronder vermeld ik enkele van de Web 2.0 Intelligence applicaties van onze ASOMO dienst.

  Public relations: Het observeren van reputatie, attitudes en gedrag van aandeelhouders
  Gebruik en attitudes: Het begrijpen van relaties tussen consumenten, producten en markten
  Merk prestaties: Het meten van bereik, sterkte, positionering en associaties
  Marketing: het meten van consumer buzz, bewustzijn, sentimenten en effectiviteit van berichtgeving
  Ontwikkeling van nieuwe producten: het identificeren van opkomende trends, doelgroepen, hindernissen, drijvende krachten, prijskwesties en lanceringsfeedback.
  Klantendienst en tevredenheid: Het verkennen van de factoren die tevredenheid sturen en het aanstippen van mogelijke problemen.

  Hierbijgevoegd stuur ik ook nog twee documenten. Het eerste is een uittreksel van een rapport (in het Engels) dat bondig uitlegd wat Web 2.0 betekent voor de alle sektoren.
  Het tweede is een onderzoek van het IPSOS (in het Engels) dat het groeiende belang van de online consumenten dialoog (blogs, forum etc) op aankoopbeslissingen aantoont.
  Ik stel voor bij het einde van de voorstelling te beginnen en dan achterwaards te bladeren.

  Laat gerust weten als ik verder nog iets kan ophelderen. Zoals ik eerder schreef zijn mijn collega's en ik regelmatig in Amsterdam en kunnen we dan zonder probleem een demo van onze dienst presenteren en mogelijke applicaties verder bespreken.

  Met vriendelijke groeten,

  Jon Moody

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.