Nieuwe online stemtests

Nieuwe online stemtests
,

Na alle kritiek op de veelgebruikte Stemwijzer die ons richting moet geven in de bange dagen voor de verkiezingen zijn er sinds vandaag een paar nieuwe loten aan de stam. Writers Block Magazine  introduceert een rechtse stemtest  voor wie wil weten waar je in dat spectrum precies moet zijn. En ook een matchmaking test waar je antwoorden je niet naar een partij voeren, maar naar een verkiesbaar persoon die goed bij je past.

Daarnaast heeft de site ook nog een gewone stemtest gegroepeerd rondom thema’s, waarbij je zelf aan kan geven hoe zwaar je bepaalde zaken mee wil laten tellen. Sluit aardig aan bij het onderzoek naar vergelijkingssites waarbij naar voren kwam dat applicaties waarin je wegingsfactoren kunt meegeven tot een beter passend resultaat leiden: compensatie dus, in plaats van eliminatie. Deze test wordt ook gebruikt door de FNV.

Blijkbaar heeft het Instituut voor Publiek en Politiek haar verzet tegen andere stemwijzers opgegeven. Ik ben persoonlijk blij als het monopolie van de Stemwijzer doorbroken gaat worden en er meer te kiezen valt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.