Stemmachtigingen verkocht op Marktplaats.nl

Stemmachtigingen verkocht op Marktplaats.nl
, Dimmle
@andersfloor

Op de veilingsite Marktplaats.nl verkopen particulieren volmachten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zo konden mensen de stem kopen van een inwoner van Den Bosch. “De volmacht is voor de hoogste bieder met een minimumbod van 50 euro”, schreef de aanbieder in zijn advertentie.

De advertentie stond ruim een week online op de veilingsite voordat het enkele momenten geleden werd verwijderd.


(klik voor een grotere versie)

Marktplaats.nl heeft een beleid waarbij het zelf niet actief op zoek gaat naar illegale advertenties. “Je kunt ze moeilijk allemaal traceren, er worden bijna twee nieuwe advertenties per seconde geplaatst”, zei directeur Oscar Diele enkele weken geleden in de krant Metro, toen er ophef ontstond over de verkoop van illegale waar op de veilingsite.

“Gebruikers moeten om te beginnen akkoord gaan met een verklaring voordat ze kunnen handelen. Hierin staat dat niets wat in de Nederlandse wet verboden is op onze site mag komen te staan”, aldus Diele in Metro. “We gaan af op tips van gebruikers en er zijn deskundigen die de site in de gaten houden. Zoals de inspectie, die kijkt of er geen dieren worden verhandeld.” (via eBase)


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Er woont inderdaad een R.Panen in Den Bosch :)

  geplaatst op
 • I think we have to go back to the most trusted method of using finger prints for all kinds of legal 'transactions' such as prisioners, voters, even politicians (Hirshi Ali case), or the Chinese (claimed he is Dutch) prisioner in Thailand ...

  geplaatst op
 • Marktplaats heeft er een mooie draai aan gegeven:

  Fok.nl:

  De advertentiesite Marktplaats.nl heeft aanbiedingen voor een volmacht voor de verkiezingen van de Tweede Kamer van de site gehaald.
  (...)
  ''Omdat dit strafbaar is, hebben we deze advertentie en nog een andere direct verwijderd'', aldus een woordvoerder vrijdag.
  (...)
  De advertenties hebben nog geen dag op de site gestaan.


  "Nog geen dag". Ruim een week zullen ze bedoelen. Eén van de advertenties was al op 2 november geplaatst en stond gisteren nog online (zie schermafbeelding). Dat weet Marktplaats zelf ook dondersgoed.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.