Blogs & Word-of-Mouth Marketing

Blogs & Word-of-Mouth Marketing

Vandaag wat weinig postings van mijn hand omdat ik al vanaf vanmorgen vroeg op pad ben. Op dit moment zit ik Soestduinen waar het Word-of-Mouth Marketing Seminar van Focus wordt gehouden. Ik schreef daarover eerder op upstream.nl.

Moet eerlijk zeggen dat ik me van het ochtendprogramma met sprekers als Peeter Verlegh, Cor Molenaar, Rogier Leliveld, Harmen Treep en ondergetekende iets meer had voorgesteld. De enige positieve uitzondering was eigenlijk Harmen Treep met de case van TomTom (kom ik later deze week zeker nog op terug).

Frank Janssen, Bertrand Weegenaar en Polle de Maagt zitten ook in de zaal. Ben benieuwd naar hun verslaggeving later vandaag!


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Eén van de dingen die ik heb laten zien is hoe je blogpulse.com kunt gebruiken voor het monitoren van de blogosfeer en wat kun je deze dagen dan beter gebruiken als voorbeeld dat de populariteit van politici in de blogosfeer.

  geplaatst op
 • Sinterklaas en Kerst doen het overigens ook leuk deze dagen!

  geplaatst op
 • Is dit hoevaak bepaalde woorden gebruikt worden?
  Zo ja, dan is er niks over de populariteit van de lijsttrekkers te zien in die grafiek.
  Ik kan een heel verhaal schrijven over Bos en hem alleen maar afzeiken, dat maakt hem niet echt populair...
  Daarnaast is het in dit geval een beetje scheef aangezien een leuk verhaal over de bomen in het BOS ook invloed heeft op de cijfers...

  Maar nogmaals, ik weet niet hoe het werkt, zie nu alleen de grafiek en nog geen tijd om me erin te verdiepen...

  geplaatst op
 • Ik vond deze van Vaspers wel aardig: Word of mouth is spontaneous, uncoached, unrehearsed, non-commercial, un-incentivized reports from a user of a product to a potential user. Word of mouth marketing is an oxymoron, a contradiction in terms.

  Verder zeggen de grafieken inderdaad niets over de populariteit van de politici, wat trouwens niets afdoet aan het voorbeeld van een mooie monitoring tool.

  geplaatst op
 • Nilles, het is inderdaad een telling en in die zin zegt het nog weinig over de populariteit. Daarvoor zul je gebruik moeten maken van de wat geavanceerdere monitoringtools zoals Cymfony of Nielsen BuzzMetrics (voorheen Intelliseek).

  geplaatst op
 • Frank heeft inmiddels het eerste deel van zijn verslag online staan. Het betreft de openingpresentaties van Peeter Verlegh en Cor Molenaar.

  geplaatst op
 • Hoi Marco,

  Ik denk niet dat je het is opgevallen, maar Peeter Verlegh is mijn scriptie coach.

  geplaatst op
 • Frank een mooi verslag. Interessant en leerzaam (voor leken zoals ik).

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op
 • Was me inderdaad niet opgevallen Rhea. Hoe staat het eigenlijk met je onderzoek?

  Elsbeth Eilander heeft op molblog een tweetal interessante presentatieverslagen van resp. TomTom's WOM en UPC’s WOM: het webcare team. Daarnaast maakt ze melding van Brandgossip (van Tequila), een handige tool voor marketeers om de online buzz over een merkt te monitoren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.