Google’s blogsearch straks op de voorpagina?

Google’s blogsearch straks op de voorpagina?
,

Andy Broyd uit Groot-Brittanië meldt dat Google’s blogsearch geïntegreerd is bij de zoekresultaten van een normale websearch. Dit betekent dat Google wellicht bezig is met het experimenteren hiervan, omdat de UK vaker gebruikt wordt als speeltuin. Andy Broyd heeft een screenshot geplaatst van het voorval.

 

 

De vraag is wat de toegevoegde waarde is van extra weblogresultaten naast de reguliere zoekresultaten. De eigenlijke zoekresultaten maken geen onderscheid tussen weblogs en andersoortige websites (voorbeeld). Daarnaast bevat Google blogsearch een behoorlijke hoeveelheid splogs, wat dus ook een grotere vervuiling voor de zoekresultaten betekent. Tenslotte denk ik dat men bij het zoeken naar informatie niet graag - vaak persoonlijke - weblogentries tegenkomt, omdat de informatieve waarde vaak gering is. Iemand suggesties wat wel toegevoegde waarde kan hebben?

Via: Techcrunch


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Bij het zoeken naar een onofficieele oplossing van je computerprobleem bijvoorbeeld.

    geplaatst op
  • Blogs hebben vaak een andere kijk op dingen doordat het persoonlijker is. Dit kan dus makkelijk zijn voor reviews en meningen.

    geplaatst op
  • Het is inderdaad handig als je persoonlijke meningen/informatie zoekt, maar ik denk dat dit niet opweegt tegen de nadelen die het met zich meebrengt. Ik denk namelijk dat men vele malen vaker naar objectieve informatie/documenten op zoek is dan naar persoonlijke informatie, waardoor de relevantie van de zoekresultaten een stukje kleiner wordt. Correct me if I'm wrong :-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.