Chinese vrouw eerste Second Life-miljonair?

Chinese vrouw eerste Second Life-miljonair?

Chinese vrouw is eerste Second Life-miljonair?Het is natuurlijk een prachtig verhaal maar eerlijk gezegd heb ik mijn twijfels of het persbericht dat Anshe Chung zelf heeft uitgestuurd echt waar is. Feit is wel dat ze op dit moment de grote heldin is op diverse nieuwssites en weblogs.

Waar hebben we het over? Over de Chinese Anshe Chung, die inmiddels in Duitsland woont en in het echte leven Ailin Graef heet. Anshe Chung investeerde 2,5 jaar geleden tien dollar in de virtuele wereld Second Life. Ze kocht virtuele grond, die ze verder ontwikkelde en verkocht of verhuurde. Anshe Chung bezit 36 vierkante kilometer grond, verschillende winkelcentra en een omvangrijke virtuele aandelenportefeuille.

In januari van dit jaar richtte Ansche Chung een bedrijf op dat zich bezig houdt met projectontwikkeling in Second Life. Ze heeft 21 werknemers in dienst en verwacht in 2006 een omzet van 670 miljoen Linden Dollars te behalen. De Linden Dollar, het betaalmiddel binnen Second Life, kan worden omgeruild voor echt geld en volgens het deze week verstuurde persbericht zou Anshe Chung daarmee de eerste Second Life-miljonair zijn!


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Is virtuele ontvoering strafbaar?

  geplaatst op
 • :-P Afpersing 2.0

  geplaatst op
 • Ehm, voor iemand die zich bezighoudt met journalistiek vind ik de opmerking "ik heb er mijn twijfels over" wel erg ongefundeerd zonder verdere argumentatie. Prachtige manier om allerlei onzin de wereld in te helpen. Dus... waarom heb je er je twijfels over?

  geplaatst op
 • Michael, omdat ik vanacht bij het zoeken in Blogpulse, Technoratie en Google News ongeveer 100 keer exact hetzelfde bericht heb teruggevonden dat nagenoeg letterlijk is overgenomen vanuit het persbericht dat ze zelf heeft verstuurd. Ik heb nog geen nadere analyse of interview met haar kunnen vinden hierover. Maar het was laat dus wellicht heb ik daarover heen gekeken. Laat me overigens graag overtuigen want zoals gezegd, het is natuurlijk een leuk verhaal dat ik graag zal gebruiken in presentaties!

  geplaatst op
 • http://www.vpro.nl/programma/detoekomst/afleveringen/27029984/

  Vanaf minuut 13, een interview met mevrouw Chung.

  geplaatst op
 • Dank voor de tip CasaMan; ga ik vanavond zeker (nog) eens bekijken!

  geplaatst op
 • Haar vermogen in linden dollars is toch zo na te gaan? Vraag is alleen of ze ook daadwerkelijk kan gaan cashen.

  geplaatst op
 • Yep, ben alleen benieuwd of ze dit soort bedragen (1+ miljoen dollar) ook daadwerkelijk zou kunnen laten uitbetalen. Iemand?

  geplaatst op
 • dit is wel een voorbeeld van virtueel vermogen, waarbij het inderdaad zeer de vraag is of ze het allemaal kan cashen;

  wellicht enigzins te vergelijken met iemand die een significant aandeel van de totale goud (of andere grondstof) vooraad in bezit heeft; cashen zal zeer zeker niet in een keer gaat, omdat door de prijs zal verwateren door het aanbod wat vrijkomt,...

  geplaatst op
 • hmm, gaan we niet allemaal te ver met dit spelletje? het is maar een virtuele wereld hoor, waar het nou eenmaal makkelijk is om je anders voor te doen dan de werkelijkheid.

  geplaatst op
 • En wat wil je daar mee zeggen? Dat die virtuele wereld er niet toe doet? Het zomaar afschrijven als een spelletje doet mijn inziens geen recht aan het hele concept. Natuurlijk kun je je daar anders voor doen dat wie je echt bent, maar kunnen we dat in de echte wereld ook niet?

  De kracht van communities is hier heel goed te zien, online zijn sommige mensen 'iemand' terwijl ze in het echt niet opvallen in de massa. En dat trekt heel veel mensen aan het hele online gebeuren.

  geplaatst op
 • @Thomas: ben het met André eens dat je Second Life (en vergelijkbare platformen) zeker niet meer alleen als een spelletje moet zien. Denk wel dat je kritisch moet blijven op dit soort hypeverhalen want zoals Christiaan ook al aangeeft, het is nog maar zeer de vraag of een dergelijke hoeveelheid virtueel geld ook daadwerkelijk is in te ruilen voor echt geld. Het zou aardig zijn als ze dat ook daarwerkelijk eens zou proberen!

  geplaatst op
 • Ik zou zeggen neem eens een kijkje en probeer eens wat te kopen! Ik neem af en toe ook een kijkje puur omdat ik het interessant vind om de ontwikkelingen te volgen. Als je daar rondloopt zijn mensen zeer behulpzaam. Je kan met iedereen ouwehoeren en ze komen overal vandaan. Ze helpen je ook aan nieuwe kleren en vertellen wat mooie plekken zijn om naar toe te gaan. Zelf ga ik altijd naar de Viper Room - een discotheek - waar iedereen staat te dansen en ouwehoeren... Ik kan me goed voorstellen dat als je een saaie baan je thuis komt en even naar de kroeg gaat. Ok. dan niet om het drinken, maar gewoon even met mensen praten van over de hele wereld...
  Ik zou zeggen, neem gewoon eens een kijkje! Klik hier voor Second Life!

  Ps. En ja, ik prefereer ook het echte leven boven het virtuele!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.