De jeugd van tegenwoordig

De jeugd van tegenwoordig

Via Slideshare kwam ik vanmorgen per toeval op een presentatie van Maarten Cannaerts van het Belgische De Nayer Instituut (W&K) over de jeugd van tegenwoordig. Het betreft een presentatie o.a. over het veranderend mediagedrag van jongeren die Cannaerts eerder dit najaar gaf tijdens de dag van het leren aan de Plantyn Hogeschool. Na een speurtocht vond ik op edublogs.be nog een samenvatting van de presentatie. Aanrader!

Nu we het toch over het onderwijs hebben, Pierre Gorissen verwees eerder deze week naar een aantal video’s die zijn gemaakt tijdens de recente SURF Onderwijsdagen 2006. Met name de presentatie van Richard Katz (wmv) was meer dan de moeite waard. Geinspireerd door EPIC 2014 heeft Katz een video gemaakt dat zijn visie geeft op het onderwijs in 2020 (even doorspoelen naar ca. 8:00 min). Opnieuw een aanrader alhoewel niet iedereen in het (onderwijs)publiek het eens was met Katz.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Hans verwijst op zijn blog naar Homo Zappiens: Learning Strategies of a Digital Generation, een presentatie van Wim Veen van TU Delft.

  geplaatst op
 • Annet plaatste per ongeluk haar reactie bij de verkeerde posting:

  (...) "a postsocial generation demands and deserves a depeopled learning environment"

  Gevolgd door een foto waar studenten physiek op rij achter hun computer zitten, daarin zit 'm de contradictie. Daarin zit 'm de hoop dat dit scenario niet op getoonde wijze werkelijkheid wordt.

  Een transhumanistisch onderwijssysteem in 2020? Vreselijk! (interessant).

  De eerste gedachte wat in mij opkwam: zorgt men ook voor een OV studentenkaart wereldwijd geldig, studenten als transumers van de toekomst? Ter stimulatie van sociale intelligentie, culturele bewustwording?

  Person to person meetings in de fysieke ruimte, absoluut een verantwoordelijkheid voor de overheid, het bedrijfsleven en developers. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.