Hoe doen de dagbladen en tijdschriften het op internet?

Hoe doen de dagbladen en tijdschriften het op internet?

Hoe doen de dagbladen en tijdschriften het op internet?

Eerder dit jaar publiceerde The Bivings Report een analyse van het gebruik van internet door de top 100 Amerikaanse dagbladen (pdf). Afgelopen week publiceerde The Bivings Report een vervolganalyse waarbij dit keer is gekeken naar het gebruik van internet door de top 50 Amerikaanse magazines (doc, xls).

In beide ondezoeken is vooral gekeken naar de inzet van tools zoals RSS-feeds, video, (reporter) blogs, podcasts en reactiemogelijkheden. Belangrijkste conclusie is dat de dagbladen ver voorlopen op de magazines. Dagbladen scoren vooral hoog als het gaat om de inzet van RSS-feeds (78%), blogs (92%) en reactiemogelijkheden op blogs (78%).

Weet iemand of er voor de Nederlandse markt al eens een vergelijkbare analyse is gemaakt? Zo nee, is er wellicht een student die op zoek is naar een leuk afstudeeronderzoek in samenwerking met Marketingfacts?


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.