Van onze man in Second Life

Van onze man in Second Life

Als je nu nog niet weet wat Second Life is, dan heb je de afgelopen maanden onder een steen geleefd. De virtuele wereld van Second Life krijgt immers steeds meer media-aandacht hetgeen soms leidt tot bewondering maar in steeds meer gevallen ook tot afkeer. En iedere keer als ik denk gekker dan dit kan niet, dan komt er toch weer iets waarmee ze me versteld doen staan. Zo las ik vandaag dat Ilja Pfeijffer de komende weken correspondent is van nrc.next in Second Life.

Van mij mogen ze maar ik begin wel steeds meer vraagtekens te plaatsen. Want waar praten we nu eigenlijk over? Glenn Fisher, Marketing Director van Second Life, gaf tijdens Le Web 3 een aantal interessante statistieken (via John Meulemans):

 • 900 events are organised and held by users every day
 • 43% of Second Life members are women
 • The median age is 32
 • 55% of users are outside of the US
 • It's projected that for the whole of 2006 US $84 million of transactions will have taken place in the world
 • There are 7,000 businesses in the world
 • The top ten businesses average a gross of US $25,000 and the top 100 US $ 6,300
 • The top three areas of the Second Life economy are:
  • Property
  • Casinos and clubs
  • Fashion
 • There are 95 square miles of virtual land in play at the moment.
 • There are currently more than 2 million inhabitants, with a growth rate of 15-20%
Meer statistieken over Second Life zijn te vinden via: Iemand nog meer feiten en cijfers?


Geplaatst in

DelenEr zijn 47 reacties op dit artikel

 • Ik had het natuurlijk kunnen weten; zodra ik dit stukje had getikt komt alweer het volgende bericht binnen. Computer Idee meldt zojuist dat Second Life twee miljoen gebruikers bereikt in 8 weken:

  (...) Het duurde drie jaar voordat de virtuele wereld Second Life de mijlpaal van één miljoen gebruikers had bereikt. Door de wereldwijde hype rond de virtuele wereld heeft het in amper acht weken de mijlpaal van twee miljoen gebruikers gehaald.

  Gisteren stond de teller op de homepage van Second Life voor het eerst op het aantal van twee miljoen geregistreerde accounts. Aangezien registratie gratis is en een gebruiker geld moet betalen om land te bezitten in de wereld, correspondeert het aantal van twee miljoen accounts niet direct met het aantal mensen dat ook daadwerkelijk deelneemt aan de virtuele wereld.

  Niemand weet hoeveel echte ‘burgers' Second Life telt. Schattingen variëren van 200.000 spelers tot 600.000 spelers. Linden Lab, de ontwikkelaar van de virtuele wereld, geeft wel regelmatig informatie over het aantal gebruikers dat in de laatste zestig dagen heeft ingelogd. Donderdag was dit het aantal van 809.960 gebruikers.

  De mijlpaal van twee miljoen accounts is een heugelijk feit en de snelheid is opmerkelijk, maar het valt in het niet bij de zeven miljoen mensen die $15 per maand neertellen om de online roleplaying-game World of Warcraft te spelen. (...)

  geplaatst op
 • Lijkt me niet ondenkbaar dat de hype een boel mensen ertoe heeft aangezet een account aan te maken, een keer te gaan kijken en daarna te besluiten dat het werkelijk zes keer niks is.

  Misschien leuk om eens te kijken wie van de lezers een account heeft en nooit meer in Second Life komt.

  Is de categorie waar ik bij hoor, heb ergens twee jaar geleden een account aangemaakt en ben een paar keer gaan kijken. Na een keer of drie had ik het wel gezien, maar da's persoonlijk. Mijn First Life vind ik beduidend leuker.

  geplaatst op
 • Marc, zelfde geldt voor mij. Ik heb een account aangemaakt en ga af en toe kijken als er een event wordt georganiseerd (zoals de recente Marketingfacts BBQ) of als ik benieuwd ben naar nieuwe ontwikkelingen (zoals de stappen van ABN AMRO in Second Life).

  Aan de andere kant merk ik wel dat ik steeds vaker uitnodigingen krijg van events in Second Life. Zo ontving ik vandaag nog een uitnodiging voor een afscheidsnborrel komende woensdag in Second Life van Bert Van Wassenhove. Bert gaat Agency.com en de TBWA groep verlaten voor een nieuwe uitdaging met ONE Agency. In plaats van naar Belgie te rijden kan ik nu dus vanachter mijn pc virtueel handen gaan schudden!

  geplaatst op
 • Als verantwoordelijke voor marketing en nieuwe concepten heb ik intern enige tijd geleden aan onze techneuten een oordeel gevraagd over SL Het oordeel was vernietigend. Veel van hen zijn World of Warcraft spelers en dat schijnt superieur te zijn tov SL. Details van het commentaar bespaar ik je, maar het valt onder straattaal. Maar deze game zou niets kunnen worden. Ze waren dan ook zeer verbaasd toen ze het bericht hoorden dat SL meer dan 2mio bewoners had.

  Na alle media ophef van afgelopen weken heb ik zelf vol enthousiasme een account aangemaakt. Ik wilde zelf deze wereld ontdekken, zodat ik zelf een goed beeld kon krijgen. De teleurstelling was groot, erg traag. Je moet echt veel (heel) veel geduld en tijd hebben om er iets van te maken. Natuurlijk hebben veel mensen die tijd en dat geduld. Alleen kan ik me werkelijk niet voorstellen dat SL de strijd met andere werelden (die, lijkt mij, op korte termijn gelanceerd zullen worden) zal gaan winnen. Het zijn vingeroefeningen en het geeft een kijkje in de "toekomst", maar een derde zal er met het been van doorgaan.

  Er zullen veel accounts zoals ik zijn. Een paar keer proberen maar dan de tijd weer in iets anders steken.

  geplaatst op
 • Wat ik mij steeds afvraag, en wellicht zijn er economen hier die daar wat zinnigs over kunnen zeggen, is of die virtuele economie van SL het gaat redden of dat die gedoemd is te klappen en zo SecondLife de nek om te draaien?
  Dit overigens onder andere doordat mijn inventory barstensvols gratis dingen staat. Hoe lang is er nog geld te verdienen aan SL?

  Ontopic hoor ik ook tot de groep die af en toe een kijkje neemt. En ik stoor mij vooral aan een aantal Nederlandse communities die SecondLife als First Life beschouwen en dezelfde regels hanteren: u zult zich niet voordoen als iemand van het andere geslacht, u zult geen wapens dragen, etc...

  geplaatst op
 • Heb ook een aantal weken geleden een account aangemaakt en kwam niet eens het bos uit, maar ik ben dan ook geen gamer.
  Na een uurtje uitvogelen hoe ik kon vliegen zag ik nog steeds echt het doel niet in van wat ik daar in godsnaam te zoeken had.
  Ik denk dat het een zeepbel is die enorm gehyped wordt en als dat niet zo is en ik het blijkbaar gewoon niet snap is het eenvoudigweg niets voor mij.

  geplaatst op
 • Ik heb zojuist van Annet begrepen dat er binnenkort een artikel aankomt over Second Life waaruit je wellicht een aantal ideeen opdoet over toepassingsmogelijkheden Petra ;-)

  geplaatst op
 • Maken jullie me wakker als het daar in SL echt spannend wordt?
  Alvast dank!

  geplaatst op
 • Ik lag vandaag toevallig nog dat er nu ook al politieke en sociale experimenten uitgevoerd gaan worden op second life.

  geplaatst op
 • Twee weken geleden een account aangemaakt en na enkele verwoede pogingen de zin van dit alles te doorgronden, kreeg mijn dochter (11) mijn activiteiten in de gaten. Ze heeft inmiddels mijn account overgenomen en houdt zich vooral bezig met het voortdurend veranderen van de kleding en looks van mijn avatar. Ze vindt 't fantastisch.

  geplaatst op
 • @Bart: en nu loop je zeker in een roze jurkje door Second Life? ;-)

  geplaatst op
 • Dochter van 11? Second Life is niet geschikt voor kinderen Bart

  geplaatst op
 • Ik kwam nog een leuke fokke &Sukke; tegen in het kader van secondlife.
  http://foksuk.nl/dag2.php?jaar=2006&week=51&dag=3

  geplaatst op
 • @Annet: Geldt dat niet ook voor First Life???

  geplaatst op
 • Weet iemand hoe de kerstdagen op Second Life gevierd worden. Misschien leuk om bij te houden hoeveel personen er tegelijk ingelogd zijn tijdens de kerstdagen

  Hierbij de aftrap. Ik weet niet hoeveel personen er op een normale avond tegelijk online zijn. Maar 24 dec 2007 om 18.20 uur

  Total Residents: 2,160,326
  Logged In Last 60 Days: 764,112
  Online Now: 12,700

  0,587% online

  geplaatst op
 • Het is rustig op Second Life.

  25-12-2006 10.30 uur

  Total Residents: 2,169,447
  Online Now: 8,923
  0,411 % online

  geplaatst op
 • Meestal rond dit uur Jan-Henk, 75% van de SL leden, US leden dus, ligt te slapen.

  geplaatst op
 • Wel leuk om die statistieken te volgen. En ondanks het relatief lage aantal online residents, zijn er in 16 uur maar liefst 9,100 nieuwe residents bij gekomen!

  geplaatst op
 • Zo vlak voor het eten en na een paar wijntjes :-) even gekeken

  Total Residents: 2,173,123
  Logged In Last 60 Days: 828,035
  Online Now: 9,849

  0.453%

  Eet smakelijk iedereen

  geplaatst op
 • Een update zo na een heerlijke avond :-)

  Total Residents: 2,180,409
  Logged In Last 60 Days: 828,035
  Online Now: 14,767

  0,677%

  00.20 uur 26 12 2006
  welterusten allemaal

  geplaatst op
 • Het aantal nieuwe residents lijkt harder te gaan dan het actuele aantal residents dat online is. Vreemd!

  geplaatst op
 • Het vreemde is ook "Logged In Last 60 Days" exact hetzelfde is 828,035

  Tweede kerstdag 11.10 uur

  Total Residents: 2,186,364
  Logged In Last 60 Days: 828,035
  Online Now: 9,184

  0,420%

  geplaatst op
 • Total Residents: 2,191,452
  Logged In Last 60 Days: 828,035
  Online Now: 12,788

  0,583%

  En weer Logged In Last 60 Days: 828,035.
  tweede kerstdag 17.05

  geplaatst op
 • Seconde Life wordt drukker...

  Total Residents: 2,199,363
  Logged In Last 60 Days: 833,836
  Online Now: 17,791

  0,809%

  geplaatst op
 • En iedere keer als je kijkt neemt het aantal nieuwe residents met ca. 7.000 toe!?

  geplaatst op
 • Lees net op Emerce dat een concert van de Haagse band Di-rect in januari (of februari) simultaan te volgen zal zijn in Second Life en op TMF.

  geplaatst op
 • Second Life activiteit na Kerst

  Total Residents: 2,217,504
  Logged In Last 60 Days: 833,836
  Online Now: 18,518

  0,835%

  Het wordt zo na Kerst wel wat drukker. Maar ik ben niet onder de indruk van de activiteit.

  geplaatst op
 • Heb ook met moeite een account aangemaakt (is een achternaam toekennen zo lastig?) en ff rondgekeken maar wat een drama zeg. Niks voor mij, tijdens het uitgaan hoef je je minder te storen...

  geplaatst op
 • Misschien moet je er een scriptje voor schrijven Jan-Henk; wordt een hele klus zo ;-)

  geplaatst op
 • Op de zaak hadden we een beetje een tropenrooster zo tussen Kerst en Oud en Nieuw. Volgende week laat ik een scriptje maken dat elk uur SL checkt. Krijgen we een goed overzicht van de activiteit van residents

  geplaatst op
 • SecondLife statistieken

  EDV heeft voor mij in zijn eigen tijd (top EDV!) een scriptje gemaakt. Dit scriptje haalt elk uur onderstaande informatie van Second Life. Tevens kan ik op elk gewenst de informatie te updaten. Interessante informatie. Zo kunnen we de activiteiten op SL volgen.

  Totaal inwoners
  Ingelogd in laatste 60 dagen
  Nu online
  Nu online percentage
  USD uitgeven laatste 24 uur (momenteel niet beschikbaar op SL)
  LindeX activiteit laatste 24 uur
  Invoer datum

  2260021 847911 13803 0.6107% n.a.v. $159611 30-12-2006 16:25
  2260021 847911 13647 0.6038% n.a.v. $159611 30-12-2006 16:17
  2260021 847911 13492 0.597% n.a.v. $158891 30-12-2006 16:15
  2260021 847911 13561 0.6% n.a.v. $158891 30-12-2006 16:13
  2260021 847911 13538 0.599% n.a.v. $158893 30-12-2006 16:13
  2260021 847911 13180 0.5832% n.a.v. $158527 30-12-2006 16:00
  2259257 847911 13103 0.58% n.a.v. $158390 30-12-2006 15:56
  2259257 847911 13145 0.5818% n.a.v. $158390 30-12-2006 15:56

  Ik elke dag een rapportje proberen te plaatsen. De cijfers vind ik tot nu toe niet indrukwekkend

  geplaatst op
 • Ik denk dat je dan de tijd waarop je het meet ook mee moet nemen, dan worden de resultaten wat betrouwbaarder om later mee te rekenen.

  Verder een prima idee, alhoewel ik per dag wel erg veel vind. Of je moet willen weten welke dag het drukst is op SL.

  geplaatst op
 • Second Life statistieken.

  Totaal inwoners:
  Ingelogd laatste 60 dagen:
  Nu online:
  USD uitgeven laatste 24 uur:
  LindeX activiteit laatste 24 uur:
  Tijdstip:

  2,270,728 844,310 12,397 (0.55%) $1,090,908 $143,625 31-12-2006 10:00
  2,270,728 847,911 13,749 (0.61%) $1,140,209 $144,551 31-12-2006 09:00
  2,270,401 847,911 15,396 (0.68%) $1,142,993 $146,518 31-12-2006 08:00
  2,270,054 847,911 16,883 (0.74%) $1,165,995 $146,796 31-12-2006 07:00
  2,270,054 847,911 18,111 (0.80%) n.b. $150,085 31-12-2006 06:00
  2,269,603 847,911 18,782 (0.83%) $1,160,345 $153,129 31-12-2006 05:00
  2,268,582 847,911 18,986 (0.84%) $1,169,808 $152,509 31-12-2006 04:00
  2,268,582 847,911 19,237 (0.85%) $1,124,964 $154,485 31-12-2006 03:00
  2,268,077 847,911 19,704 (0.87%) $1,125,027 $154,869 31-12-2006 02:00
  2,267,410 847,911 19,851 (0.88%) $1,120,132 $158,850 31-12-2006 01:00
  2,266,718 847,911 19,777 (0.87%) $1,119,864 $161,578 31-12-2006 00:00
  2,265,950 847,911 19,376 (0.86%) $1,168,037 $166,373 30-12-2006 23:00
  2,264,253 847,911 18,815 (0.83%) $1,176,869 $171,444 30-12-2006 22:00
  2,264,253 847,911 17,943 (0.79%) $1,235,670 $173,655 30-12-2006 21:00
  2,263,399 847,911 17,028 (0.75%) $1,235,422 $176,165 30-12-2006 20:00
  2,262,558 847,911 16,485 (0.73%) $1,195,598 $174,582 30-12-2006 19:16
  2,262,558 847,911 16,299 (0.72%) n.b. $172,739 30-12-2006 19:06
  2,262,558 847,911 16,246 (0.72%) n.b. $172,838 30-12-2006 19:00
  2,261,702 847,911 16,214 (0.72%) n.b. $172,051 30-12-2006 18:58
  2,261,702 847,911 15,536 (0.69%) n.b. $173,251 30-12-2006 18:00
  2,260,866 847,911 14,530 (0.64%) n.b. $162,277 30-12-2006 17:00

  geplaatst op
 • Oude en Nieuw op Second Life

  Wie hebben er Oude en Nieuw gevierd op Second Life?


  Totaal inwoners:
  Ingelogd laatste 60 dagen:
  Nu online:
  USD uitgeven laatste 24 uur:
  LindeX activiteit laatste 24 uur:
  Tijdstip:


  2,283,389 844,310 10,014 (0.44%) $838,569 $116,133 01-01-2007 12:00
  2,283,094 844,310 10,524 (0.46%) $850,139 $117,906 01-01-2007 11:00
  2,282,833 844,310 11,597 (0.51%) $850,603 $115,759 01-01-2007 10:00
  2,282,596 844,310 12,985 (0.57%) $844,948 $116,423 01-01-2007 09:00
  2,282,345 844,310 14,132 (0.62%) $845,008 $116,547 01-01-2007 08:00
  2,282,449 844,310 15,089 (0.66%) $873,548 $118,512 01-01-2007 07:00
  2,282,161 844,310 15,404 (0.67%) $873,360 $121,045 01-01-2007 06:00
  2,281,810 844,310 16,140 (0.71%) $927,929 $120,437 01-01-2007 05:00
  2,281,440 844,310 16,392 (0.72%) $927,768 $123,634 01-01-2007 04:00
  2,280,595 844,310 16,514 (0.72%) $1,027,902 $127,352 01-01-2007 03:00
  2,280,595 844,310 16,520 (0.72%) $1,028,196 $127,930 01-01-2007 02:00
  2,279,893 844,310 16,007 (0.70%) $1,029,377 $129,135 01-01-2007 01:00
  2,278,767 844,310 16,075 (0.71%) $1,027,394 $128,730 01-01-2007 00:00
  2,278,767 844,310 16,312 (0.72%) $1,023,155 $129,295 31-12-2006 23:00
  2,278,245 844,310 16,132 (0.71%) $1,022,603 $129,715 31-12-2006 22:00
  2,277,713 844,310 16,065 (0.71%) $1,035,024 $133,402 31-12-2006 21:00
  2,277,169 844,310 15,643 (0.69%) $1,035,381 $135,148 31-12-2006 20:00
  2,276,510 844,310 15,518 (0.68%) $1,027,019 $134,301 31-12-2006 19:00
  2,275,847 844,310 14,922 (0.66%) $1,027,129 $133,744 31-12-2006 18:00
  2,275,115 844,310 14,686 (0.65%) $1,023,528 $133,225 31-12-2006 17:31
  2,274,424 844,310 14,387 (0.63%) $1,065,852 $140,433 31-12-2006 17:00
  2,273,749 844,310 13,179 (0.58%) $1,053,562 $141,396 31-12-2006 16:00
  2,273,749 844,310 12,186 (0.54%) $1,037,369 $141,008 31-12-2006 15:00
  2,273,041 844,310 11,278 (0.50%) n.b. $141,390 31-12-2006 14:00
  2,272,451 844,310 10,943 (0.48%) $1,068,002 $140,503 31-12-2006 13:00
  2,271,899 844,310 10,965 (0.48%) $1,068,446 $138,920 31-12-2006 12:00
  2,271,069 844,310 11,380 (0.50%) $1,088,894 $142,479 31-12-2006 11:00

  Bekijk ook de statistieken van MrFrans
  http://tateru.meratalk.com/statistical graphs.html

  De allerbeste wensen voor iedereen en een succesvol 2007!

  geplaatst op
 • Het lijkt een redelijk constant aantal bewoners te zijn dat online is Jan-Henk. Jij uiteraard ook nog de beste wensen!

  geplaatst op
 • Pfff het is de drank. Oude = Oud natuurlijk :-)
  Ik ga mijn bed maar weer in.

  geplaatst op
 • Second Life activiteiten op nieuwjaarsdag

  Totaal inwoners:
  Ingelogd laatste 60 dagen:
  Nu online:
  USD uitgeven laatste 24 uur:
  LindeX activiteit laatste 24 uur:
  Tijdstip:

  2,298,841 844,310 12,756 (0.55%) $965,600 $143,829 02-01-2007 09:00
  2,298,557 844,310 14,308 (0.62%) $965,810 $142,414 02-01-2007 08:00
  2,298,556 844,310 15,547 (0.68%) $931,260 $141,986 02-01-2007 07:00
  2,298,111 844,310 14,420 (0.63%) $931,009 $140,585 02-01-2007 06:00
  n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. 02-01-2007 05:00
  2,297,009 844,310 16,509 (0.72%) $935,680 $139,756 02-01-2007 04:00
  2,296,349 844,310 20,051 (0.87%) $888,209 $136,546 02-01-2007 03:00
  2,295,540 844,310 20,384 (0.89%) $888,428 $134,649 02-01-2007 02:00
  2,294,745 844,310 20,969 (0.91%) $875,059 $128,849 02-01-2007 01:00
  2,293,790 844,310 21,232 (0.93%) $874,787 $127,856 02-01-2007 00:00
  2,292,757 844,310 21,315 (0.93%) $880,867 $128,307 01-01-2007 23:00
  2,291,774 844,310 20,676 (0.90%) $880,938 $127,513 01-01-2007 22:00
  2,290,681 844,310 19,526 (0.85%) $841,694 $126,853 01-01-2007 21:00
  2,289,614 844,310 18,421 (0.80%) $841,355 $121,389 01-01-2007 20:00
  2,288,188 844,310 17,065 (0.75%) $803,791 $117,202 01-01-2007 19:00
  2,287,108 844,310 15,665 (0.68%) $803,610 $117,549 01-01-2007 18:00
  2,286,192 844,310 14,134 (0.62%) $811,577 $115,559 01-01-2007 17:00
  2,285,443 844,310 12,459 (0.55%) $811,856 $116,118 01-01-2007 16:00
  2,284,735 844,310 11,305 (0.49%) $827,002 $112,972 01-01-2007 15:00
  2,284,253 844,310 10,415 (0.46%) $826,832 $114,921 01-01-2007 14:00
  2,283,389 844,310 10,045 (0.44%) $838,629 $114,462 01-01-2007 13:00

  Drukste tijdstip tot nu toe in de meeting rond de feestdagen is 02-01-2007 00:00 (0,93%)

  Persoonlijk ben ik benieuwd of komende week structureel het aantal actieve residents zal toenemen.
  Zou dan de conclusie getrokken kunnen worden dat een groot aantal residents tijdens de feestdagen Second Life zien als hun second life?

  geplaatst op
 • Twijfel over Second Life neemt toe

  Linden Lab komt uit de kast!

  artikel in Emerce


  Negentig procent van de internetters die Second Life uitproberen, laten de 3D-wereld binnen de kortste keren ook weer links liggen. Dat bevestigt de technisch directeur van het bedrijf nadat onlangs de vraag om concrete gebruikscijfers steeds luider werd. Volgens een ruwe schatting zijn er circa 5.000 Nederlanders die in Second Life als 'actief' te boek mogen staan. Tienduizenden anderen kwamen, keken en keerden zich weer om.

  http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=1816649&WT;.mc_id=nb


  Het vermoeden was er al maar wordt nu bevestigd

  geplaatst op
 • Bright:

  (...) Second Life-personage Madlen Flint heeft de eerste virtuele Big Brother gewonnen. De winnares bracht samen met vijftien bewoners uit drie tijdzones een maand door in het virtuele huis dat de Nederlandse tv-producent Endemol in Second Life had gebouwd. De kandidaten moesten als opdracht samen onder meer een kerstboom en een piratenschip bouwen. Als hoofdprijs kreeg Flint een onbewoond tropisch eiland in Second Life waar ze een racecircuit wil gaan maken. Het totaal aantal uitgebrachte stemmen moet teleurstellend zijn: 2300 stuks. Volgens Endemol kwamen 13 duizend unieke bezoekers een kijkje nemen sinds 1 december. Niet al te veel. Toch zegt Endemol-directeur Paul Römer dat er 'veel is geleerd'. 'Wij hopen snel een volgende stap te zetten, mogelijk samen met adverteerders.' (...)

  geplaatst op
 • According to Gartner Group analyst Steve Prentice, Second Life may be near the peak of its hype. He's basing this on the firm's model for measuring the typical hype cycle advances in technology go through. In an interview with Reuters, Prentice says that a community backlash is coming, followed by a period of rejuvenation.

  Nu roept Gartner wel vaker onzin maar deze keer konden ze wel eens gelijk hebben.

  geplaatst op
 • ik heb met veel interesse jullie reacties gelezen, ik ga voor mijn stage(evenementenbureau) uitzoeken of 2nd life iets is voor het bedrijf, en of ze er misschien in gaan investeren... Reacties zijn meer dan welkom!!

  geplaatst op
 • dit is misschien makkelijker reageren...

  geplaatst op
 • hallo iedereen, ik ben hetzelfde aan het doen op mijn stage bedrijf, een reclame marketing bureau!
  ook ik heb met zeer veel aandacht jullie ontwikkelingen gelezen en ga de cijfers en meningen zeker gebruiken in mijn presentatie, ga vooral door met reageren!!

  groeten Marvin

  geplaatst op
 • leuk dat je hetzelfde aan het doen bent, in welke branche is het bedrijf waar jij stage loopt actief en lukt het allemaal bij jou?

  geplaatst op
 • Vergeet vooral ook niet de artikelen na deze ook te lezen!
  http://www.marketingfacts.nl/search/auto/secondlife

  geplaatst op
 • Urbanology.. een reclame marketing bureau gespecialiseerd in On-line media, misschien ken je de directeur wel, John Meulenmans, die boven in het artiekel als bron wordt aangeschreven. ik loop stage op de Traffic afdeling maar doe dit onderzoek appart voor het bureau, om straks een een presentatie te geven over welke mogelijkheden er zijn binnen Second Life om iets te gaan doen. als jullie dus nog wat onderbouwde ideen hebben? ze zijn altijd welkom! dank je Marco Derksen, ik zal de artikelen zeker doornemen!
  en wat doe jij voor stage Gerwin?

  geplaatst op
 • Dat zijn inderdaad goede artikelen, daar kan ik wel wat mee Marco, thanx! Ik loop stage bij een (zakelijk) evenementenbureau in Zeist die de mogelijkheden wil weten met betrekking tot 2nd Life. Zodoende dat ik zo veel mogelijk info opzoek en tot me neem en dan uiteindeljik tot een advies wil komen. Tot nu toe heb ik nog steeds een dubbel gevoel over het investeren dan niet te investeren... Maar we kijken nog verder...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.