Quantcast biedt inzicht sitebezoek 20 miljoen sites

Quantcast biedt inzicht sitebezoek 20 miljoen sites

Via MediaBuyerPlanner werd ik gewezen op Quantcast, een site dat net als Alexa inzicht geeft in Amerikaanse sitebezoekers op ruim 20 miljoen websites. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe men nu tot deze statistieken komt. Het lijkt op een mix van panelonderzoek en pixel-metingen (van sites die een script hebben geplaatst). Naast bereikcijfers geeft het ook inzicht in socio-demografische gegevens zoals geslacht, leeftijd, inkomen, etc.

Ik heb voor de aardigheid Marketingfacts ook aangemeld en zal daar binnenkort de resultaten van laten zien. Voor nu is het wellicht aardig om voor een site als YouTube.com de resultaten van Quantcast (rank 14) eens te vergelijken met die van Alexa (rank 6).


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Een voorbeeld van een quantified publisher (site dat ook meetscript heeft geplaatst) is WordPress.com.

  geplaatst op
 • Bedankt voor tip! Goede timing, op HRlog hebben we aan de hand van Alexa een index gemaakt van vacaturesites. Ik was net aan het zoeken naar vergelijkingsmateriaal om de resultaten objectiever te maken. Op dit moment is Quantcast nog wel onbruikbaar voor niet quantified .nl-sites, maar in de toekomst wellicht wel.

  Als je overigens andere ideeen hebt om de index betrouwbaarder te maken dan zijn deze natuurlijk welkom ;-)

  geplaatst op
 • Als ik de eerste resultaten van Marketingfacts bekijk, dan lijkt het er op dat alleen bezoekers vanuit de Verenigde Staten worden geteld. Deze maand pas 100 bezoekers?
  Zie: http://www.quantcast.com/marketingfacts.nl

  geplaatst op
 • @Eric: om 10 uur is de post geplaatst. Als rondom die tijd het script is geplaatst duurt het nog een tijd voordat de meting wordt gestart. 100 bezoekers sinds de meting is gestart kan best kloppen dus.

  geplaatst op
 • Sorry, je hebt gelijk. Het quantificeren is nog bezig voor MF. Totdat dat klaar is, zijn dus alleen US bezoekers gemeten.

  geplaatst op
 • Wow, rank 980 tegen een alexa van ~7000 voor een van me sites. Hun unique visitors komt redelijk overeen met mijn server grafieken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.