AOL biedt op Tradedoubler

AOL biedt op Tradedoubler
, Daisycon

Zonet op de Volkskrant gelezen dat America Online (AOL), de internetdivisie van Time Warner, een bod heeft uitgebracht van 900 miljoen dollar op het Zweedse affiliatebedrijf Tradedoubler.

Het Zweedse pensioenfonds Alecta, een belangrijke aandeelhouder van TradeDoubler, heeft het bod echter als te laag verworpen, liet het maandag weten. Op de website van Tradedoubler is echter te lezen (pdf) dat het bestuur het bod steunt.

AOL wil met de overname zijn positie op de Europese online advertentiemarkt versterken. Het bestuur van TradeDoubler had aandeelhouders geadviseerd met het bod in te stemmen. Maar Alecta schat, gezien de mogelijkheden tot groei in de toekomst, de waarde van het bedrijf veel hoger in, aldus een verklaring van het pensioenfonds. Het heeft zijn belang in TradeDoubler vergroot tot boven de 10 procent.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Vandaag werd ook bekend dat AOL zijn muziekdienst vervangt door Napster

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd waar dit toe leidt, zolang het maar geen negatieve invloed heeft om het nederlandse TD team en haar werkwijze.

  geplaatst op
 • Zojuist lees ik via Bloomberg dat de deal tussen AOL en TradeDoubler definitief is.

  Zelf ben ik bijna 2 en een half jaar actief in de affiliate marketing en heb ik TradeDoubler o.a. de Nederlandse markt zien veroveren met top adverteerders en goede service naar zowel publishers als adverteerders. Wat mij betreft een groot compliment voor een bedrijf dat in korte tijd affiliate marketing in Europa op de kaart heeft gezet.

  geplaatst op
 • Dat hebben ze inderdaad snel (en goed) gedaan. Iemand de laatste tijd nog een update gemaakt van stand van zaken mbt affiliatemarketing in Nederland?

  geplaatst op
 • Ze zijn al wel wat langer actief hoor (ik werk al sinds 2001 met Tradedoubler NL en sinds 1999 met UK) maar zeker een zeer betrouwbaar en professioneel bedrijf voor alle partijen met een voorbeeldfunctie voor de overige netwerken.

  Het is weer wat stiller geworden rondom affiliate marketing de laatste maanden maar ik hoop nog steeds dat de massa het in 2007 gaat ontdekken en inzetten.

  geplaatst op
 • Emerce meldt vanmorgen dat de overname NIET doorgaat. De eerder genoemde aandeelhouder Alecta (10,1 procent van de aandelen) heeft het bod van America Online (AOL) op TradeDoubler verworpen:

  (...) Wat er nu gaat gebeuren is onduidelijk, meent Jeroen Kramer, algemeen directeur TradeDoubler Benelux. "Het kan alle kanten opgaan. AOL kan met een hoger bod komen of misschien gaan andere partijen zich er nu mee bemoeien." Een overname door een grote partij als AOL zou Kramer een geweldige ontwikkeling vinden. "Dan worden we een echte wereldspeler." (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.