Visitopia koppelt reizen boeken aan goede doelen

Visitopia koppelt reizen boeken aan goede doelen
,

Sinds donderdag 11 januari is Visitopia online. De site wil het boeken van reizen, het vinden van content over reisbestemmingen en goede doelen aan elkaar koppelen.

Visitopia biedt goede doelen de mogelijkheid een eigen gratis boekingspagina in beheer te nemen waarvan ze alle winsten mogen houden. Idee is dat de goede doelen door hun eigen boekingspagina te promoten een extra geldstroom kunnen genereren. Daarnaast wil Visitopia diverse subsites uitbesteden aan franchisenemers die zich moeten verbinden aan het verdien-, betaal-  en schenkingmodel.

Visitopia belooft 10% van de winst op haar boekingen aan goede doelen te schenken. Franchisers mogen 65% van de winst van hun franchisesite zelf houden en delen mee in een deel van de winst op het hoofddomein. Alle franchisesites delen ook mee in de bedrijfskosten van Visitopia die op basis van het aantal gerealiseerde boekingen worden afgerekend.

Ik ben benieuwd of het model van boeken in combinatie met reistips en/of het schenken aan goede doelen voor reizigers een aantrekkelijke propositie is.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Interessant concept waarbij ik de goede doelen wel wat verstopt terug vindt op de site of ligt dat aan mij?

  Zag trouwens dat het een Nederlands initiatief is van Atze Zwirs en de laatste tijd aktief is geweest met het zoeken van stagiairs en developers. De seeding hebben ze daarmee alvast goed gedaan ;-)

  geplaatst op
 • Eindelijk daar :). Zeker een intressant concept.

  geplaatst op
 • Slim concept vanwege de relevante content...goed voor de zoekmachines...het boeken voor goede doelen is natuurlijk niet echt vernieuwend meer Koopmetjehart-voor hetzelfde geld een beter gevoel. Via Koopmetjehart zijn ook de nodige reisaanbieders aangesloten.

  geplaatst op
 • Beste Steven,

  Het grootste verschil ligt toch in het feit dat bij Visitopia de gehele winst wordt uitgekeerd aan het goede doel, in plaats van een deel van een vergoeding. Daarbij wil ik opmerken dat Visitopia op dit moment niet álle goede doelen steunt, maar dit is slechts het begin. Ik wens natuurlijk alle organisaties die goede doelen steunen veel succes en hoop op meer van dit soort initiatieven.

  geplaatst op
 • Als ik dit soort concepten zien dan heb ik daar (helaas) altijd mijn bedenkingen bij.
  Een goed doel steunen is prima, maar "10% van de winst" lijkt me toch wel erg commercieel.

  Soms zitten hier minder nobele belangen achter en gaat het meer om het spekken van de eigen kas. Volgens mij hadden we in het verleden al meerdere initiatieven die aan de verkeerde kant terecht zijn gekomen (oa http://www.click2care.nl)

  geplaatst op
 • Chicken & Egg doet hetzelfde voor Unicef met behulp van Web Reservations. Zijn de site eerst, tegen geringe betaling (een donatie aan het goede doel als jij een review schrijft), aan het vullen met reis-content.

  geplaatst op
 • Ik begrijp dat er bedenkingen kunnen zijn, maar Visitopia verdient hier zelf helemaal niks aan. Visitopia is géén non profit organisatie, maar geeft deze organisaties wél de mogelijkheid om winst te genereren via een gratis bookings page. Het boeken van reizen via zo’n page kan uitsluitend winstgevend zijn voor de non profit organisaties, terwijl de reiscontent winstgevend is voor de schrijvers/franchisers.

  geplaatst op
 • Een verfrissend initiatief! One stop-shop om te reizen, met bovendien een zeer sympathieke manier om het schuldgevoel af te kopen dat mij bij het reizen toch telkens weer bekruipt...al is het maar vanuit milieu-optiek;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.