VNU wordt The Nielsen company

VNU wordt The Nielsen company

Zoals verwacht heeft het door interne strijd bijna kapot gemaakte VNU een herdoop gekregen: The Nielsen Company is de nieuwe naam volgens bijgaand persbericht. Daarmee kiest het media(meet)bedrijf om zijn bekendste merk als vlag op het schip te zetten. Naast metingen van TV, internet, weblogs en veel meer media, doet VNU ook nog steeds in business publicaties. In de VS zijn dit onder meer Mediaweek en Adweek. In Nederland zijn recent de vakbladen verkocht. Het betrof onder meer Emerce.

CEO David Calhoun geeft aan de Nielsen al 75 jaar staat voor de hoogste standaard in integriteit en kwaliteit, voor onafhankelijkheid en objectiviteit en voor een voortdurende toewijding bij het helpen van de klant om deze succesvoller te maken. “The Nielsen name is a source of pride for everyone in our organization.”
De website zal snel een facelift krijgen en een nieuwe “grafische identiteit”. De keuze voor het merk Nielsen geeft overigens ook helder aan dat de focus van uitgever steeds meer naar media-informatie-specialist verschuift.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.