Trouw lanceert website met lokaal nieuws

Trouw lanceert website met lokaal nieuws

Trouw lanceert website met lokaal nieuwsAfgelopen vrijdag liet Dagblad Trouw weten dat het een website met regionaal nieuws heeft gelanceerd: Trouw in de buurt.

De nieuwssite dat als basis bestaat uit een Google Maps mash-up, is bedoeld voor iedereen die wil weten wat er in zijn of haar buurt gebeurt. De bronnen van het nieuws zijn niet alleen regionale en landelijke bladen, maar ook de bezoekers zelf. Bij de berichten kunnen ook foto’s van de eigen omgeving worden geplaatst, aldus Trouw.

Moet er nog eens goed induiken maar ziet er alvast indrukwekkend uit en doet me een beetje denken aan het vorig jaar door Robert Jan de Heer gelanceerde Misdaadkaart van Nederland.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Leuk om op deze manier naar lokaal nieuws te kunnen surfen, maar ik vraag me af in wat voor een mashup Trouw nu betrokken is. Lijkt, kijkend naar de eigenaar van nuin.nl (domein waarop de applicatie draait, een particulier initiatief van ene Harmen Warringa uit Emmen en over hem vind ik op internet niet veel bijzonders?

  geplaatst op
 • Wat ik een ontzettend gave feature vind is dat de RSS feed knop precies het nieuws geeft van de regio waar je ingezoomed hebt. Dus ik heb nu ingezoomed op Assen en de feed laat dan ook alleen nieuws zien met coördinaten in dat gebied.

  geplaatst op
 • Ziet er strak uit, je hebt snel door hoe het werkt. Kritische succesfactor: fijnmazige dekking van Nederland. Maar dat geldt voor alle lokale nieuwssites.

  geplaatst op
 • Satellietfoto's op straatnivo opzoeken op een one-point-mashup eenvoudig op adres/postcode werledwijd?

  Probeer dan PicsFromSpace eens uit!

  Sinds 12 september beschikbaar op http://www.walweb.nl/picsfromspace

  geplaatst op
 • Inderdaad grappig. Maar als ik zoek op Woerden, dan zie ik alleen nieuws naar alle kranten BEHALVE het nieuws van Trouw. Is Trouw gebruikt om de pers te halen voor Nuin?

  @ Marco: je was eerder dan http://www.nederkaart.nl ;-)

  De lokale nieuwszoeker van http://www.nieuws.nl is ook wel aardig.

  geplaatst op
 • Maarten Reijnders zet de eerste reacties op lokale nieuwssite Trouw op een rijtje.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.