Welke gratis krant heeft het slimste distributiebeleid?

Welke gratis krant heeft het slimste distributiebeleid?

Welke gratis krant heeft het slimste distributiebeleid?Afgelopen week werd bekend dat het gratis dagblad Metro het alleenrecht op de NS-stations kwijtraakt. Vanaf morgen moet de krant het eveneens gratis verspreide Dagblad De Pers naast zich dulden op de treinstations.

Via Zibb.nl lees ik net dat Metro vanaf vandaag in ruim 200 winkels van supermarktketen Super de Boer ligt. De oplage van de krant stijgt daarmee met ruim dertigduizend naar 535 duizend exemplaren per werkdag. De supermarktketen en Metro hebben na een proef besloten de krant uit te geven in 224 vestigingen van Super de Boer. Daarmee wordt het dagblad verkrijgbaar in meer steden en dorpen.

Het lijkt de komende tijd voor de gratis dagbladen vooral het gevecht te worden om de distributie. Wie helpt ze alvast aan wat leuke ideeen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Waarom worden die kranten niet bi bijvoorbeeld universiteiten neergelegd?
  Ik denk dat jongeren een zeer grote interessante groep is en niet alle studenten komen op het station (denk aan dat ze op kamers wonen en met de fiets gaan).

  geplaatst op
 • of wel een abo waar je alleen maar de portokosten moet betalen?

  geplaatst op
 • Lars: dan zou die krant bijna net zo duur worden als een gewone krant...

  geplaatst op
 • @vincent:

  Sp!ts ligt gewoon bij ons in de kantine op de universiteit...

  geplaatst op
 • Meegeven in de AH als iemand een zak kattegrind koopt. Uitdelen aan visventers op de markt, ecologisch verantwoord: vis thuis in de pan, krantje lezen na het eten.

  geplaatst op
 • Uitdelen aan automobilisten op spitsgevoelige punten in de stad. Lekker lezen in de auto als je dertig minuten voor een stoplicht staat te wachten.

  geplaatst op
 • Bij ons op de hogeschool liggen bij 2 ingangen 2 stapeltjes van 30 spitsen, als ik arriveer op school is meestal alles al weg en ben ik afhankelijk van mede-studenten die via het station reizen. Ik zou het prachtig vinden als de gratis kranten een pdf file aanbieden met daarin de content van de krant maar daar zal ik waarschijnlijk nog even op moeten wachten.

  geplaatst op
 • @Bram: Spits heeft al jaren een pdf-versie online staan!

  geplaatst op
 • @ Laura super bedankt, ik ben een beetje blind denk ik ;)

  geplaatst op
 • uitdelen in de file. (maar ja hoe deel je kranten uit in de file!)

  geplaatst op
 • Gewoon gratis bezorgen lijkt mij. Voor Spits zou bijvoorbeeld de Telegraaf zijn distributienet uit kunnen breiden en de kranten gratis bezorgen bij eenieder die daar interesse kin heeft. De inkomsten zullen dan wel moeten stijgen maar dat zal de oplage ook zeker wel doen.
  Dan zou je volgens mij wel een behoorlijke slag maken.

  geplaatst op
 • De Metro ligt iedere dag bij mij in de brievenbus! (heb er overigens niet om gevraagd, ben er ook niet blij mee)

  geplaatst op
 • Als we puur naar oplage en groei kijken (zie: http://www.mediafacts.nl/artikel.php?id=3611) dan doet Metro het beter dan Sp!ts. En we hebben het alleen over het distributiedeel van de marketingmix.

  Is Metro de winnaar?
  Ik ben best wel nieuwsgierig naar het kwalitatief bereik van de gratis kranten. Wat is nu het verschil tussen een Metro-lezer, De Pers-lezer en een Sp!ts-lezer (M/V). Persoonlijk denk ik dat veel mensen meerdere gratis kranten lezen. Dus dat de verschillen niet zo groot zullen zijn. Maar of ik ook gelijk heb???

  Ik heb gehoord dat Metro komt met een gratis financiële krant. Is dat een roddel of een serieuze intentie?

  geplaatst op
 • Aansluitend hierop. Ik vind het voorstel van Nrc.next om de eerste editie van De Pers bij te sluiten bij Nrc.Next nog steeds een prachtig voorstel, benieuwd of De Pers het aan durft. Nog niets gelezen hierover gelezen.

  Verder Benzinepompen,taxi's, inderdaad op drukke kruispunten met stoplichten, postkantoren, nabij de geldautomaten etc.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.