Nederlandse vereniging voor Webanalytics opgericht

Nederlandse vereniging voor Webanalytics opgericht

Nederlandse vereniging voor Webanalytics opgerichtDe online marketingbureau’s Netprofiler en Satama Interactive hebben het initiatief genomen tot de oprichting van de Nederlandse groep van het internationale Web Analytics Association (WAA). De WAA is een non-profit organisatie met als doel het samenbrengen en behartigen van de belangen van professionals die zich bezighouden met het meten van succes van online activiteiten.

Traditioneel vinden de WAA-bijeenkomsten plaats op woensdagen en de eerste Nederlandse Web Analytics Wednesday en tevens oprichtingsbijeenkomst, vindt plaats op 31 januari van 16.00 uur tot 18.30 uur op het kantoor van Satama Interactive aan de Generaal de Vetterstraat 76 te Amsterdam. De introductie van WAA wordt dan gedaan door initiator van de Scandinavische WAA-organisatie Steve Jackson (die ook spreker is op het Search Engine Marketing Congres waar hij zal spreken over het belang van webanalytics). Daarnaast zal worden ingegaan op de in Nederland geplande activiteiten van de WAA.

Tijdens mijn rondje langs de Nederlandse experts op het gebied van webanalytics waren de reacties eigenlijk allemaal hetzelfde. Goed initiatief om een Nederlandse WAA-tak op te richten, wel opmerkelijk dat het bestuur slechts bestaat uit één webbureau, één WA consultancy en één adverteerder (Postcodeloterij). Wellicht dat daar woensdag nog een toelichting op komt. Ik heb inmiddels van mede-iniatiefnemer Frans Appels begrepen dat er voor die avond al 50 deelnemers zich hebben aangemeld maar dat aanmelden nog steeds mogelijk is. Dit geldt voor zowel gebruikers, leveranciers als adviseurs op het gebied van webanalytics. Voor meer informatie of deelname aan de eerste meeting kun je contact opnemen met Frans Appels van Netprofiler of met Nicole Niemann van Satama.

Frans, Nicole en andere deelnemers, heel veel succes met de Nederlandse WAA!


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Wellicht aardig om mee te nemen in de discussie voor woensdag: wat zijn nu de pakketten die in Nederland worden gebruikt en vooral, waar liggen de grootste uitdagingen. Onderstaande zijn de resultaten van een online poll ter voorbereiding op de webseminar over online business improvement van Emerce (met dank aan Multiscope).

  Welk webanalyticspakket gebruikt u?


  Bent u tevreden over de keuze?


  Wat is de grootste uitdaging op het gebied van webanalytics?

  geplaatst op
 • Marco, ik kijk met belangstelling uit naar de eerste meeting. Zal je hier of elders op de hoogte houden van de bijeenkomst woensdag.

  geplaatst op
 • Zou top zijn Karel; overleg ook even met Frans Appels, hij wilde evt. ook wel een verslag schrijven!

  geplaatst op
 • Ik ben morgen ook van de partij. Zal van de oprichting van de WAA NL zeker ook een bericht op onze weblog schrijven. Goed initiatief!

  geplaatst op
 • Kan er zelf helaas niet bij zijn dus ben benieuwd naar de verslagen!

  geplaatst op
 • Het verslag moet van Frans komen Marco: om 15.15 uur begon een stroomstoring op Haarlem CS, geen verkeer van en naar H'lem, duur onbekend. En om nou naar Amsterdam te fíetsen... Jammer maar helaas.

  geplaatst op
 • Inderdaad jammer Karel. Iemand anders die er vanmiddag bij is geweest en al iets kan vertellen hoe het is geweest?

  geplaatst op
 • De bijeenkomst van vanmiddag was (zeer) goed. Ik had het zeker niet willen missen. Ongeveer 60-70 professionals aanwezig. Niet alleen vanuit de vendors (software aanbieders) maar ook vanuit de opdrachtgeverszijde. De derde 'stroming' die van de partij was kwam uit de hoek van de (e) consultants. Er komen in ieder geval vier van dit soort bijeenkomsten per jaar en waarschijnlijk een congres. Het belangrijkste wat ik meekreeg is dat dit vak aan alle kanten leeft en alleen nog maar belangrijker gaat worden. Leuke positieve sfeer met ook meer dan genoeg ideeen. De introductiepresentatie ging vooral over de ontwikkeling van de WAA die ook in andere Europese landen recent gestart is. Daarnaast kwamen web KPI's en het belang daarvan aan de orde. De NL organisatie heeft ook al een weblog, maar het adres daarvan is me even ontschoten (url te moeilijk denk ik)

  geplaatst op
 • Interessant initiatief! Ik zou ook graag wat meer horen over de plannen van WAA in Nederland.

  geplaatst op
 • De weblog gevonden. Zie http://waanetherlands.wordpress.com/

  geplaatst op
 • Dank voor de update John. Is er al gesproken over concrete kosten om lid te worden en wat WAA daarvoor in Nederland wil gaan doen?

  geplaatst op
 • Ik geloof 139 dollar/euro voor een individueel lidmaatschap. Een bedrijfslidmaatschap zat geloof ik rond de 2.000. Studenten zaten onder de 100 euro. Volgens mij waren het dezelfde tarieven als de internationale organisatie hanteert.

  geplaatst op
 • Dank voor de update John!

  Heb inmiddels begrepen dat de volgende bijeenkomst op 4 april zal plaatsvinden. Exacte tijd en plaats wordt nog bekend gemaakt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.