Michiel Frackers neemt belang in Flabber

Michiel Frackers neemt belang in Flabber

Michiel Frackers neemt belang in FlabberInsiders waren al een tijdje op de hoogte maar vanavond is officieel bekend geworden dat Flabber, dat inmiddels bestaat uit sites als www.flabber.nl, www.pinkbullets.nl en www.flabberM.nl, een investering heeft ontvangen van Boost Digital, de nieuwe participatiemaatschappij van Michiel Frackers.

Over de hoogte van de investering worden zoals gebruikelijk geen mededelingen gedaan maar het zal geen 21,4 miljoen euro zijn geweest vermoed ik. De kapitaalinjectie zal worden aangewend om Flabber verder te ontwikkelen. Flabber-oprichter Gert-Jan Lasterie: “Flabber zocht een nieuwe aandeelhouder met ervaring op het gebied van online uitgeven, vooral met weblogs. Boost Digital heeft die ervaring en het netwerk om Flabber te ondersteunen bij onze nieuwe projecten.”

Michiel Frackers: “Het team van Flabber heeft met relatief weinig middelen op een sympathieke manier een groot publiek aan zich weten te binden. Dat is bijzonder knap, want het Flabber-publiek bestaat vooral uit jonge, kritische, hoog opgeleide mannen die moeilijk zijn te bereiken. Flabber heeft als bedrijf veel potentieel, maar we beseffen dat het een bijzondere gemeenschap is van echte fans die bij nieuwe activiteiten zullen worden betrokken.”

Gert-Jan, Paul, Bertrand en Michiel, gefeliciteerd en heel veel succes. Ik zie de uitnodiging voor het feestje wel verschijnen ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • is http://www.boostdigital.com/ wel de juiste url van de participatiemaatschappij? Zie nl nergens iets op die site wat daar naar verwijst.

  geplaatst op
 • Snel gezien Marco en Ray; de juiste links zijn http://www.boostcompany.com voor Boost Company en http://www.boostdigital.nl of www.boost-digital.com voor Boost Digital.

  En Marco, welk feestje?! Hoogstens kaas uit het vuistje, gesneden radijsjes en plakjes leverworst (allemaal gesponsord) en drie discospiegels op een soos in de minivan van Bertrand. Want de Flabberaars gaan alles investeren in servers, las ik ergens....

  geplaatst op
 • Het gaat lekker met de jongens van Flabber. Gefeliciteerd!

  @Ray/Michiel: bedankt voor de correctie. Is inmiddels verwerkt.

  geplaatst op
 • Ah, dank voor de aanpassingen, het was laat gisteren!

  Zie net dat Emerce wat meer achtergrondinformatie heeft:

  (...) De entertainmentsite leunt zwaar op de bijdragen van zijn grote groep actieve geregistreerde gebruikers. Die sturen tips in en dragen artikelen aan. Lasterie: "We hebben 84.000 geregistreerde gebruikers, waaronder een kern van zogeheten crew members. Dat is een groep van zo'n 45 zeer actieve en gewaardeerde vrijwilligers die op tal van manieren de site helpen onderhouden. Van de geregistreerde gebruiker komt tussen de 50 en 60 procent wekelijks terug naar de site. Flabber.nl heeft maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers." Lasterie: "Onze bereikcijfers worden ook door Stir bijgehouden." (...)

  Ideeen die er zijn voor de doorontwikkeling (naast extra servers):

  (...) Flabber lanceerde eind 2006 de site FlabberM.nl, een muzieksite, en recenter Pinkbullets.nl, een site gericht op jonge vrouwen. Daarnaast worden er experimenten gehouden met mobiel internet en wordt er gewerkt aan de Flabber Academy of Interactive Media, een project waarbij Flabber op opleidingsinstellingen cursussen wil gaan verzorgen over 'uitgeven van interactieve media'. (...)

  (...) Het is niet uitgesloten dat er ooit een buitenlandse versie van Flabber komt. Circa 10 procent van de sitebezoekers is niet Nederlands, maar nuttigt de brokjes digitaal vermaak niettemin. (...)

  (...) De site werkt aan een systeem waarbij bezoekers beloningen krijgen naarmate ze meer bijdragen aan de site of het forum leveren. Op Flabber Muziek bestaat reeds een dergelijk systeem. (...)

  (...) Weegenaar: "Voor FlabberM zijn we in gesprek met een muziekuitgever en Sellaband om via sponsoring beginnende bands op FlabberM een podium te geven." (...)

  geplaatst op
 • Oh en Michiel, ik kom ook wel voor die gesneden radijsjes en plakjes leverworst ;-)

  geplaatst op
 • Naar goede Flabbertraditie zullen we een groot feest organiseren, voor alle leden en bezoekers. We zijn de lounge al aan het inrichten in SL. Mensen die de boel willen helpen versieren EN willen helpen opruimen kunnen zich bij mij melden.

  geplaatst op
 • Op het weblog van Michiel Frackers is ook een persoonlijke note te vinden over de investering in Flabber:

  (...) Na 20 jaar in de media en technologie ben ik vorig jaar overgestapt naar de dark side: de kant van de investeerder. Zoals elke zichzelf respecterende investeerder beleed ik natuurlijk direct met de mond het geloof dat ik de ondernemer help. Maar om ook nog eens daadwerkelijk te helpen i.p.v. het alleen te zeggen heb ik aansluiting gezocht en gevonden bij Boost Company, een fascinerend initiatief van Pier Baarsma en Wouter Gort. In mijn ervaring zijn veel investeerders slechts volledig gefocust op twee momenten: bij de investering aan het begin en bij de exit aan het eind. Boost Company probeert ook onderweg daadwerkelijk de ondernemer te steunen bij de uitbouw van het bedrijf. Van de creatie van het business model, het bouwen van het team, het opzetten van distributiekanalen, het werven van klanten tot aan de verkoop van de onderneming. Altijd vanuit een minderheidsbelang, zodat de ondernemer nooit de grip op zijn/haar bedrijf verliest. Alleen zou ik dit nooit kunnen, maar samen met Boost Company ben ik Boost Digital gestart waarmee we dit model toepassen in de internetsector. Het is mijn ambitie om van Boost Digital een bedrijf te maken waar ik zelf zou hebben aangeklopt toen ik Planet Internet begon en het verschil niet wist tussen btw en isp.

  Boost Digital investeert vooral in twee soorten bedrijven: in echte startups die niet veel meer zijn dan een enthousiaste ondernemer met een plan, of in reeds succesvolle, winstgevende bedrijven die in de expansiefase komen waarin de echte acceleratie moet plaatsvinden. Kortom, we incuberen of we accelereren.

  Vandaag is onze eerste participatie bekend gemaakt, een minderheidsbelang in Flabber. In de komende maanden zullen er nog een handvol aankondigingen volgen, maar voorlopig zijn we blij en trots dat de Flabberaars ons naast zich aan boord wilden hebben. Het is mijn stellige overtuiging dat op internet drie soorten mensen meer dan gemiddeld succesvol zijn: boeren, nerds en straatjongens. Pier is een Fries -geen idee wat die kunnen- Wouter een boer aan het hoofd van een team vol nerds en uw logger een straatjongen. Hoe de Flabberaars zich tot mijn typologie verhouden mogen ze zelf aangeven, maar het ziet er goed uit... (...)

  geplaatst op
 • De participatie is overigens gedaan vanuit Boost Digital, niet Boost Company zoals nu in het artikel wordt gesteld.

  geplaatst op
 • @Michiel: sodeju ;-)

  Kortom dus:

  "...een investering heeft ontvangen van Boost Digital, onderdeel van Boost Company, de nieuwe participatiemaatschappij van Michiel Frackers."

  ??

  geplaatst op
 • Hoogopgeleiden bij Flabber? Heb ik dan even iets gemist?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.