Advertenties en zoekwoorden onderbreken in AdWords

Advertenties en zoekwoorden onderbreken in AdWords
,

Advertenties en zoekwoorden in een AdWords-campagne kunnen vanaf vandaag onderbroken worden. Dit meldde MF-collega Wilbert Philippo vanochtend in een reactie op mijn post van twee weken terug, AdWords, het kan zoveel béter. Op het oog een kleine wijziging maar in de praktijk een grote stap voorwaarts wat mij betreft.

Sommige campagnes bevatten duizenden zoekwoorden. Met het grillige biedgegrag van Google kost een woord de ene dag 80 cent en de andere dag 4 euro. Met deze nieuwe tool kun je op dat soort veranderingen sneller inspringen. Zonder telkens opnieuw woorden in te tikken of te deleten. Dit geldt nog meer voor advertentievarianten. Ik werkte tot vandaag met screendumps van de te verwijderen ads alvorens op Delete te drukken. Erg omslachtig. Google is dus goed bezig vind ik.


DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • "Advertenties en zoekwoorden in een AdWords-campagne kunnen vanaf vandaag onderbroken worden" Ik geloof niet dat ik begrijp wat je hiermee exact bedoelt, kun je me dat uitleggen?

  geplaatst op
 • Karin, de woorden waarop je biedt om je AdWords te laten vertonen waren tot op heden altijd actief. Wilde je niet meer gevonden worden op 'fiets', dan verwijderde je dat woord uit je zoekwoordenlijst. Nu komt het regelmatig voor dat je verwijderde woorden opnieuw wilt gebruiken, om allerlei redenen. Dat was dus een kwestie van opnieuw intikken en opslaan. Vanaf vandaag kennen zoekwoorden echter een tweede 'modus': onderbroken. Dit betekent dat het zoekwoord met één klik weer geactiveerd kan worden. Hetzelfde geldt voor advertentievarianten. Ik hoop dat het zo iets duidelijker voor je is.

  geplaatst op
 • Nu nog even wachten op een update van de Google AdWords Editor die hiermee overweg kan...

  geplaatst op
 • Martin, heb net wat woorden onderbroken en vervolgens de Editor bijgewerkt: werkt prima. Ads heb ik nog niet geprobeerd.

  geplaatst op
 • Maar vanuit de Editor woorden onderbreken kan (nog) niet. Dat bedoelde jij ook denk ik.

  geplaatst op
 • Ik vind dat google ook erg goed bezig is, zeker met deze kleine verbeteringetjes. Alleen wat ik niet begrijp dat je je adsense inkomsten niet kan overzetten naar je adwords account. erg jammer, zeker voor de kleine gebruiker die regelmatig moet opwaarderen. maar dit ter zijde. Verder erg blij met de optie 'onderbreken'!

  geplaatst op
 • Een erg fijne nieuwe functie in AdWords. Dit gaat een hoop tijd besparen!

  geplaatst op
 • Prima actie van Google. Dit was ook een van de dingen die vaak ergernis opleveren.

  geplaatst op
 • Mike, Hayo, kan inmiddels bevestigen dat het idd fijne verbeteringen zijn. Met name woorden die je 'af en aan' gebruikt (bijvoorbeeld voor telkens terugkerende acties) zijn nu beter te managen.

  geplaatst op
 • Erg fijne functie.. scheelt inderdaad een hoop werk..

  geplaatst op
 • Heeft U een website, aub?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.