Adobe Photoshop binnenkort online

Adobe Photoshop binnenkort online
,

{title}Adobe CEO Bruce Chizen heeft aangekondigd binnen zes maanden een gratis online versie van het populaire Adobe Photoshop te lanceren. De online versie van het grafische programma zal gebaseerd zijn op advertenties. De gratis versie zal minder functionaliteiten hebben dan de offline versie. Momenteel heeft Adobe ook een op het web gebaseerde foto- en videobewerking applicatie genaamd Adobe Remix en wordt aangeboden via Photobucket. De online versie van Photoshop zal op hetzelfde platform komen te draaien (te vergelijken met Google Docs & Spreadsheets).

Dit nieuws betekent waarschijnlijk een klap in het gezicht voor nieuwe online services als Fauxto en Picnik die grafische bewerking nu al online mogelijk maken. Photoshop heeft immers dé naam als het om grafisch bewerken gaat en kent zelfs zijn eigen werkwoord. Met de lancering van de online Photoshop probeert Adobe ook Google voor te zijn, aangezien er verwacht wordt dat zij binnenkort een online versie zullen lanceren van Picasa.


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Het zal wel niet te vergelijken zijn met de offline photoshop versie, maar mooi ingespeeld op de nieuwe ontwikkeling op dit gebied, lijkt me. Het online werken met een PSD van 30 MB lijkt me in elk geval niet al te vlot gaan.. :)

  Elja

  geplaatst op
 • Klinkt als een erg handige oplossing voor snelle photshop-klusjes. De vraag is: wat kun je ermee, en eigenlijk vooral: wat kun je er NIET mee? Is daarover al meer duidelijk? Kijk, het moet natuurlijk geen veredelde 'Paint' worden o.i.d. Maar ik denk dat je van Adobe kunt verwachten dat dàt wel mee zal vallen..

  geplaatst op
 • Het is dus nog niet duidelijk wat er wel en niet mee gaat van de offline naar de online versie. Daar zal ook het succes vanaf hangen, want ze moeten natuurlijk qua mogelijkheden en expertise wel boven de al bestaande initiatieven uitstijgen.

  geplaatst op
 • Heeft iemand ervaring met Fauxto en Picnic, zo ja, positief?

  geplaatst op
 • Nu alleen nog een eenvoudiger versie van het offline programma. Photoshop zelf is in de laatste versies vooral groter geworden, maar niet beter. Of weet iemand een eenvoudiger Photoshop-alternatief voor op de MAC?

  geplaatst op
 • Leuke ontwikkeling. Ik gok dat het een online versie van Photoshop Elements zal gaan worden..

  geplaatst op
 • Emerce heeft vandaag een artikel gepubliceerd over software als gehoste dienst.

  geplaatst op
 • klik eens op de link van 'picnic' in het artikel! foto's bewerken met photoshop vind ik toch een stuk makkelijker dan met behulp van deze site. ;-)

  geplaatst op
 • @gewoonbob: Niks mis met picknickparken toch? ;-) Toch maar even veranderd.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.