Microsoft lanceert vacaturesite

Microsoft lanceert vacaturesite
,

Vandaag heeft het Microsoft TalentLab haar deuren geopend. Over doel en werkwijze staat op de site vermeld:

Microsoft TalentLab geeft je een compleet overzicht van topbanen en eersteklas trainingen in de ICT-wereld van .NET, SharePoint en Dynamics. Op dit platform ontdek je wat écht belangrijk voor je is. En kom je alles (écht alles) te weten over je toekomstige werkgever. Zoals: hoe is de sfeer? En zelfs: is er gewone koffie of ook espresso? Heb je je topbaan gevonden, maar ben je nog niet voldoende gecertificeerd? Geen probleem. Microsoft TalentLab biedt je een eersteklas training. Groeimogelijkheden genoeg dus. Daarom Microsoft TalentLab. De plaats waar je de nieuwe baan vindt die écht bij je past.

Het bedrijf e-people vertelt op haar site dat in drie weken tijd 37 Microsoft partners zijn doorgelicht op arbeidsmarktimago, hun opleidingsbeleid en de arbeidsvoorwaarden. Het recruitmentbureau verzorgt de back-office achter deze verticale vacaturesite. Een persbericht en -conferentie volgen volgens Microsofts Paul Honout volgende week.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Proberen ze nu ook al Monsterboard te imiteren, of is dit gewoon een push naar hun cursussen en certificeringen ? :-)

  geplaatst op
 • Je bent me te snel af Karel...

  Het punt is dat Microsoft zelf erg veel sollicitanten krijgt. Men wil er graag voor werken in dit land. Dit terwijl de partners veel te weinig personeel hebben, en laten we eerlijk zijn: Microsoft verdiend geld door zijn partners (en de licenties die men wegzet). Dus is Microsoft nu zelf in de bres gesprongen om het recruitment probleem van de partners op te lossen, of daar in ieder geval aan bij te dragen.

  Een goede stap, denk ik. Je als groot bedrijf met een aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt inzetten voor je partners. Zeker ook de combinatie tussen opleiden en werven is in deze sterk, omdat je zo mensen echt naar de partijen toe brengt.

  Even afgezien van het feit dat het hier Microsoft betreft en wat je van dat bedrijf vindt, het concept is uniek in Nederland, maar goed uitgedacht.

  geplaatst op
 • @Karel: Voor de volledigheid, je verwijst naar de e-people site, maar de informatie die je noemt staat op EmploIT, waar ik er als columnist over geschreven heb. Op de e-people site vind je er (nu nog) niets over.

  geplaatst op
 • Peter, het antwoord op je vraag staat hieronder, waarvoor dank Bas! :-) En Bas W., je hebt helemaal gelijk, dank voor de aanvulling.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.