AOL trekt bod TradeDoubler in

AOL trekt bod TradeDoubler in
, Daisycon

Vandaag werd bekend dat AOL het bod van zo’n 900 miljoen dollar dat ze hadden uitgebracht op affiliate marketingbedrijf Tradedoubler heeft ingetrokken. De aandeelhouders van TradeDoubler hebben besloten niet akkoord te gaan met het bod van AOL van SEK 215,- per aandeel.

Direct nadat AOL het bod had uitgebracht liet het Zweedse pensioenfonds Alecta, een belangrijke aandeelhouder van TradeDoubler, al weten het bod te laag te vinden. Het bestuur van Tradedoubler liet weten het bod wel te steunen. Vandaag werd dus bekend dat AOL zijn bieding weer intrekt.

Tradedoubler’s hoofdkantoor is gevestigd in Zweden maar heeft in Nederland ook een vestiging. Samen met concurrent Affiliates.nl heeft het het merendeel van de affiliate marketing markt in handen.

Lees hier het volledige persbericht.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Wat vind jij er van Barry dat de deal niet is doorgegaan?

  Toevallig gisteren Jeroen (Kramer) van TradeDoubler nog gesproken die met spanning zat te wachten op het verlossende telefoontje. Mijn inschatting: ik denk dat hij niet blij is dat de deal niet doorgaat.

  geplaatst op
 • Ik denk dat Jeroen niet droevig hoeft te zijn. (hij moet nu nog wel even doorwerken)

  Er komt vast wel een ander aanbod in de toekomst, wellicht Google "himzelf"en die kijken echt niet op de euro.

  Kijk je naar de waarde van het bedrijf dan is de "idioten-prijs" 100 keer de winst en kom je bij TD op
  ronde de 2 miljard euri, in vergelijking met Yourtube een goede deal zou ik zeggen. Nu is er minder dan de helft geboden.

  Persoonlijk was ik wel blij geweest als aol ze hadden overgenomen, dan hebben ze tenminste iets anders te doen (Integreren met het vrij logge AOL) dan de concurrentie met ons aan te gaan. :>)

  geplaatst op
 • Als directeur ben ik bedroefd; er zouden fantastische mogelijkheden ontstaan als we samen met Advertising.com de advertentiemarkt zouden opgaan.
  Als aandeelhouder ben ik hoopvol; tenminste...zouden de koersen nu echt nog flink gaan stijgen? ;-)
  Als Jeroen Kramer ben ik euforisch; een volledige focus op Daisycon moet nu eindelijk mogelijk zijn en hun marktaandeel zou dan echt tot minder dan 5% kunnen worden teruggebracht ;-)

  geplaatst op
 • Dan maar even een vergelijk.
  Zit vrijdag met Jan Baan in een jury en zag net dat hij wat aandelen had verkocht.
  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=821927/sc=22f5a3

  Het bedrijf Webex (doet geheel iets anders dan TD!) verkocht voor 3 miljaard dollar aan cisco.

  In vergelijking met Tradedoubler komt de verkoopprijs qua omzet en qua "winst" redelijk overeen met de 900 miljoen dollar voor TD. Echter :
  TD heeft een q3/2006 tov q3-2005----54% omzetgroei.
  Webex heeft een q4/2006 tov q4-2005----22% omzetgroei.

  Even (heel) kort door de bocht, gezien de hogere groei van TD zou er zeker een premium betaald moeten worden.

  mhh snel even onze cijfers erbij en wij komen voor q4/2006 tov q4-2005 op 105% omzetgroei, lang niet slecht. Kortom zeker een groeimarkt, ik zou nog maar wat aandelen TD bijkopen, jeroen.
  (

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.