Grazr: zoeken in de Marcom Top 100

20 maart 2007, 20:45

Wat gebeurt er in de marcom blogosfeer?

Wie een beetje de discussies op Marketingfacts volgt, heeft ongetwijfeld het enthousiasme gezien van Fred Zelders en Marjolein Hoekstra over Grazr.

Grazr is een handige tool om een verzameling RSS-feeds (bijv. een OPML-bestand) te presenteren, te lezen en te doorzoeken. Het aardige van Grazr is dat je het helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen en er vervolgens een widget van kunt maken die je op je eigen site kunt plaatsen.

Deze week werd ik verrast door Marjolein Hoekstra die op basis van de Marcom Top 100 een speciale Marcom Top 100 zoekmachine heeft opgezet in Grazr. Oftewel, vanaf nu is het mogelijk om in alle feeds van de Marcom Top 100 te zoeken en de zoekresultaten via een op maat gemaakte feed te ontvangen. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon te grasduinen in de Marcom Top 100.

Ik ben uiteraard benieuwd wat jullie er van vinden!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

18 Reacties

    EJ

    Mooie tool Marco!

    Ik kan me ook vele inspirerende voorbeelden voorstellen. Vooral buiten de marcom top 100, dat is immers een soort intranet.


    20 maart 2007 om 21:31
    media

    Absoluut; het aardig is dat je met Grazr je eigen niche-zoekmachine kunt maken en deze vervolgens kunt integreren op je eigen site/blog/whatever. Zoek de influencers binnen je niche en creeer een eenvoudige zoekbox op je site. Prachtig!


    20 maart 2007 om 21:35
    EJ

    Prima, maar waarom kies je dan de Marcom 100, je eigen lijst?


    20 maart 2007 om 21:38
    media

    Ah, deze heb ik niet gemaakt maar Marjolein Hoekstra. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat ze er mee bezig was tot gisteren!


    20 maart 2007 om 21:41
    Marjolein Hoekstra

    Kijk, nou wordt het leuk, allemaal ideeën om nog meer Grazrs te maken. Welke andere lijsten zouden jullie graag op deze manier gepresenteerd willen zien? Wat vinden jullie eigenlijk tot zover van de geboden functionaliteit? De komende weken zoek ik uit welke nieuwe mogelijkheden de ondersteuning van Javascript in Grazr biedt.


    21 maart 2007 om 06:25
    media

    Goede aanvullingen Fred!

    Achter de schermen ook wat gepiep over de vormgeving (te zwart en niet passend bij Marketingfacts). Is dat eenvoudig aan te passen Marjolein? Moet overigens zeggen dat ik het juist wel heel sjiek er uit vind zien.

    Worden er eigenlijk ook statistieken bijgehouden van deze specifieke Marcom Grazr?


    21 maart 2007 om 08:31
    evroekel

    @Marco: je mag gerust schrijven dat ik die pieper was aangaande de kleuren. Op zich is er weinig mis mee, afgezien dat ik witte tekst op zwart niet prettig vind lezen, maar het kleurenpalet is niet in lijn met ons palet op de site zelf. Maar goed de boys van Onstuimig behoren vormen de designpolitie 😉

    Voor de rest prima tooltje, goed werk Marjolein!


    21 maart 2007 om 17:05
    Todd And

    While I can’t read or write in Dutch, the Marcom 100 Grazr widget LOOKS great! Nice work! Marjolein has been such a tremendous asset to the marketing community.


    21 maart 2007 om 17:15
    Mark Woodman

    The code is still very alpha (and brittle) in some spots. Once we’re comfortable with reliability, I plan to make some of our classes available. I’ll post on TechBrew.net when that happens.


    21 maart 2007 om 18:43
    Marjolein Hoekstra

    Hoe zou het voor jullie zijn als de Marcom Top 100 lijst met blogs ook alfabetisch beschikbaar zou zijn via deze applicatie?


    22 maart 2007 om 09:04
    hans-peter

    @Marjolein: wat ik nog mis, is de rss-feed van een bepaalde zoekopdracht binnen de top 100, of zie ik die soms over het hoofd?


    22 maart 2007 om 20:19
    Marjolein Hoekstra

    @hans-peter: de URL van de feed die jij zoekt kun je ophalen door na een zoekactie met je rechter muisknop te klikken op de regel die begint met “Zoekresultaten”. Afhankelijk van de browser die je gebruikt kies je vervolgens voor “Copy Link Location” (Firefox) of “Copy Shortcut” (Internet Explorer).

    Ik heb zelf alleen Engelstalige browserversies op mijn systemen staan, maar ik neem aan dat je zelf wel de overenkomstige opties in de contextmenu’s kunt vinden.

    De URL die nu op je clipboard staat kun je vervolgens invoegen in je feed reader of waar je hem ook maar wilt gebruiken.

    In hoeverre is dit antwoord op je vraag?


    22 maart 2007 om 20:31
    hans-peter

    Dat had ik al geprobeerd, lukte niet.

    Wat wél gaat (net uitgevonden) is de gekopieerde URL invoegen in mij Firefox-adresbalk. Dat brengt me in de gefilterde river-of-news en daaruit kan in een RSS-feed halen waar ik iets mee kan. Direct plakken (voeg feed toe) in Netvibes of Feedreader lukt niet..

    Hoe dan ook ik ben er uit. Dank!


    22 maart 2007 om 21:22
    Marjolein Hoekstra

    Na een mailtje van Marco heb ik vanmorgen goedgemutst een link toegevoegd naar de alfabetische versie van de OPML. Vanmorgen hield het Onstuimige alfabet helaas op bij de letter N. En nu op dit moment is er sprake van zeer bijzondere volgorde van de letters in het Nederlandse alfabet. Ik bedoel maar, dat jullie niet toevallig zouden denken dat er bij de pijnlijke tandartsbehandeling van vanmiddag ook elders in mijn hersens is geboord. Ik wacht met spanning af.


    26 maart 2007 om 14:36
    media

    Haha, ik begon inderdaad al aan je te twijfelen 😉

    Vraag staat uit bij jongens van Onstuimig; neem aan dat ze het snel zullen oppakken!


    26 maart 2007 om 14:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!