Ophef over Belgische actiesite ‘Rent a Wife’

Ophef over Belgische actiesite ‘Rent a Wife’

Een campagne van het Belgische bureau Emakina blijkt aardig wat commotie te veroorzaken. Via de site Rent a wife kun je een keuze maken uit de 9.500 vrouwen die je per post toegestuurd kunt krijgen. Als je bent uitgekeken, dan stuur je haar simpelweg weer terug waarna nummer 2 van je lijstje binnen 24 uur wordt thuisbezorgd. Het geheel is een campagne voor de DVD verhuurservice van het Belgische DVD Post.

De Standaard  weet te melden dat Belgische Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen verbijsterd is, diverse socialistische politici tegenover Belgische media hun afschuw hebben uitgesproken over de “seksistische provocatie” en dat de eerste klacht bij het Belgische Direct Marketing Verbond al binnen is.

Campagne geslaagd?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 5 reacties op dit artikel

 • Na de jaren van commotie rond de printcampagnes van Beneton gaan we nu dezelfde toer op voor een online campagne??

  Zeker geslaagd als je het mij vraagt!

  geplaatst op
 • Hebben wij in Nederland niet ergens een 'Huur een vent'-dienst waar vrouwen een man kunnen inhuren om lampen te verwisselen en schroeven in de muur te draaien? Alsof dat niet seksistisch is. Maar verder: iedereen weet toch onderhand wel dat ironie en sarcasme de natuurlijke vijanden zijn van belangenorganisaties. Come on, man!

  geplaatst op
 • Prachtig!
  Lijkt me absoluut een geslaagde campagne..

  De video maakt toch wel overduidelijk dat het humoristisch bedoelt is.
  Tcoh mooi dat er altijd weer organisaties zijn die zich hierover druk kunnen maken.

  Elja

  geplaatst op
 • Reacties op rentawife.be:
  http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=4110

  geplaatst op
 • Digimedia:

  (...) Emakina en zijn klant Home Entertainment Services (de mensen achter DVDPost) hebben beslist de stekker uit de Rent a Wife campagne te trekken. De campagne was omstreden omdat ze her en der stootte op het verwijt van vrouwonvriendelijke ethiek. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.