Nieuws uit de blogosfeer

Nieuws uit de blogosfeer

Nieuws uit de blogosfeerTerwijl Dave Siffry van Technorati gisteren een update publiceerde van The State of Technorati, heb ik door tijdgebrek afgelopen weken aardig wat nieuws laten liggen uit de blogosfeer. Voor geinteresseerden een korte samenvatting.

Zo heeft de website van het vakblad voor ondernemers Bizz.nl een nieuw jasje gekregen en vormt de weblog de basis van de nieuwe website.

En terwijl er nog dagelijks nieuwe weblogs worden opgestart, zijn er ook steeds meer weblogs die stoppen. Afgelopen week werd bekend dat EO-directeur Henk Hagoort stopt met zijn weblog op de EO-site. Eén van de redenen is dat hij met zijn “openhartige ontboezemingen binnen de EO meer ruis veroorzaakt dan mij vaak lief is” aldus Hagepoort.

In het AD van afgelopen week vraagt AD Reisjournalist Hans Avontuur zich af welke reis-weblogs je nog kunt vertrouwen. Hij verwijst daarbij naar de laatste National Geographic Traveller waar uit de doeken wordt gedaan dat steeds meer bloggers helemaal geen reizigers zijn. De reiswereld fêteert hen met tickets, hotelovernachtingen en attracties, in ruil voor juichende stukjes. En uiteraard wordt er ook gerefereerd aan de case van het Nederlands Bureau voor Toerisme waarin 25 Amerikaanse bloggers op uitnodiging op bezoek waren in Amsterdam.

Een laatste bericht dat ik jullie niet wil onthouden, en in het verlengde ligt van het vorige, is de opschudding die is ontstaan naar aanleiding van een bloggersdiner van het farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson. Bekende medische bloggers als Medgadget, BrandWeekNRX, Pharmalot, DocInTheMachine, Healtcarevox genoten vorige maand op kosten van het faramceutische bedijf van een exclusieve maaltijd in een Italiaans restaurant in New York. En blijkbaar viel dat niet bij iedereen in goede aarde!


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • David Sifry heeft geen update van The State of the Blogosphere gegeven, die komt binnenkort en gaat State of the Live Web heten. Dit was The State of Technorati

  geplaatst op
 • Je hebt gelijk; hij heeft een update gegeven van state of technorati en gelijktijdig een overzicht gemaakt van eerdere updates state of the blogosphere. Anyway, het triggerde mij om een paar highlights van de afgelopen weken op een rijtje te zetten.

  geplaatst op
 • State of the blogosphere (volgens Technorati) is deze week ook gepubliceerd:
  http://www.sifry.com/alerts/archives/000493.html

  Samenvattend:
  70 million weblogs
  About 120,000 new weblogs each day, or...
  1.4 new blogs every second
  3000-7000 new splogs (fake, or spam blogs) created every day
  Peak of 11,000 splogs per day last December
  1.5 million posts per day, or...
  17 posts per second
  Growing from 35 to 75 million blogs took 320 days
  22 blogs among the top 100 blogs among the top 100 sources linked to in Q4 2006 - up from 12 in the prior quarter
  Japanese the #1 blogging language at 37%
  English second at 33%
  Chinese third at 8%
  Italian fourth at 3%
  Farsi a newcomer in the top 10 at 1%
  English the most even in postings around-the-clock
  Tracking 230 million posts with tags or categories
  35% of all February 2007 posts used tags
  2.5 million blogs posted at least one tagged post in February

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.