MetaTale brengt Vlaamse blogosfeer in kaart

MetaTale brengt Vlaamse blogosfeer in kaart

Invloedrijke blogs in VlaanderenWat zijn de meest invloedrijke weblogs in Vlaanderen, wie schrijft ze, waarover schrijven ze en waar kan je ze vinden?

Vandaag kreeg ik een email van Bart De Waele van Netlash, bedenker, mede-oprichter en mede-aandeelhouder van MetaTale. MetaTale is een analysetool om de invloedrijke gebruikers van sociale media (bijvoorbeeld blogs) in kaart te brengen. MetaTale kiest daarbij voor een aanpak die sterk locatiegebonden is, om op die manier enkel de meest relevante influencers per thema (of markt) op te sporen.

Als eerste heeft MetaTale de meest invloedrijke Vlaamse weblogs in kaart gebracht. De top 100 Vlaamse weblogs en een toelichting zijn samengevat in de whitepaper: Invloedrijke blogs in Vlaanderen (pdf). Als ik het goed heb begrepen zijn er ook plannen om de Nederlandse en de rest van de Europese blogosfeer in kaart te brengen.

Bart, succes en ik ga dit project uiteraard met belangstelling volgen!


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Interessant!
    Ik ben in elk geval alvast erg benieuwd naar de Nederlandse top-100.. :)

    Elja

    geplaatst op
  • Ben ook benieuwd naar die Nederlandse Top-100; met name ook omdat de Nederlandse blogosfeer met inmiddels ruim 1 miljoen blogs veel groter is dan de Vlaamse. Een flinke uitdaging lijkt me!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.